reklama 11B

Ve Zduchovicích se na MČR rozdaly první medaile

ikonka

Ve Zduchovicích pokračovalo pátečním dnem 24. srpna další dění v rámci mistrovství České republiky na pony ve skocích i drezuře. V nejmladší kategorii pro jezdce do 10 let se zároveň tento den rozdávaly již medaile. Rozhodovaly stylové známky…
25.08.2018 09:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Pátečním dnem končila jedna mistrovská soutěž, a to MČR v jízdě na pony 2018 pro jezdce ve věku 8-10 let na pony S+A. V této kombinované soutěži složené z drezurní úlohy a dvou skokových soutěží si pro zlato nakonec těsně dojela Emma Kykalová. Ta s poníkem Twicky udržela první příčku, na které se usadila již po drezuře. Velice dobré jízdy na parkuru zařadily na druhou příčku Kristýnu Gutovou, která s Dollom Carnevalem získala 13,20 bodů. Třetí pak skončila Lucie Kodytková s JMS Lex.

Druhá kola čekaly na skokové i drezurní jezdce. V drezuře se v nejnáročnější kategorii Master na čele po pátečním druhém kole nic nezměnilo a stále je ve vedení se solidním náskokem Anna Procházková s Nice Guy. Dvojice si v pátek připsala na konto 69,400 %. Mezi jezdci ve věku 14-16 let se v drezuře DJ nejvíce v pátek dařilo Sáře Kotisové, která s poníkem Nispuck dosáhla na 67,000 %.

V drezuře se dále jelo první kolo pro jezdce ve věku 8-10 let, kde je zatím v čele Adéla Sokolová se Zeklanem. Tato dvojice získala 69,394 %. Dále startovali jezdci ve věku 11-13 let na pony B. V drezurní úloze DU-B se nejvíce dařilo Zuzaně Hradilové s Prince. Jezdkyně zapsala výsledek nad 70 %.

Ve skocích se konalo první kolo soutěže družstev a celkem čtyři týmy mají po pátečním kole na kontě nulu. Jedná e o Východočechy, Prahu 2, Severní Moravu a Středočechy.

Po dvou kolech skokové soutěže pro jezdce 8-10 let na pony do 135 centimetrů je na první pozici Anna Kykalová se Sunny Boy 1. Následuje ji Kristýna Veverková (Sankao) a Vanessa Bahledová (Myšlenka). V kategorii jezdců 11-13 let na pony do 135 centimetrů zbylo po dvou kolech osmnáct bezchybných. Mezi stejně starými jezdci na pony B na po dvou kolech dvacet jezdců nulu na kontě. Dá se tak očekávat, že po třetím kole proběhne v obou kategoriích ještě rozeskakování o medaile.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete v záznamu závodů. Stránky pořadatele jsou dostupné ZDE.  Online výsledky je možné sledovat TADY

Foto: Ria Lacina Hoffmeisterová




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE