reklama 11B

Ve Spruce Meadows se pojede GP Rolex Grand Slam

ikonka

Rolex Grand Slam je série čtyř prestižních pětihvězdových parkurových závodů se speciální prémií pro vítěze Velkých cen. Jsou do ní zařazeny závody CHI v Ženevě, Dutch Masters v s´Hertogenbosch, CHIO v Cáchách a CSIO5* ve Spruce Meadows.
05.09.2018 12:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
Vítězka finále Světového poháru 2018 Beezie Madden míří na CSIO5* do Spruce Meadows. Foto: FEI / Liz Gregg
 
Pokud se jednomu jezdci podaří zvítězit ve třech Velkých cenách Grand Slamu v řadě za sebou, dostane k běžné výhře prémii ve výši jeden milion euro. Pokud zvítězí ve dvou Velkých cenách v řadě, obdrží půl milionu euro a pokud ve dvou Velkých cenách, které nenásledují za sebou tak „pouze“ čtvrt milionu euro. Dodejme, že ty „běžné“ výhry dané rozpisem jednotlivých mítinků se pohybují v průměru kolem milionu euro na jednu soutěž Grand Prix. Jezdec může na speciální prémie dosáhnout s různými koňmi. Grand Slam, tedy tři prvenství v řadě, se podařilo vybojovat v roce 2015 Scottovi Brashovi. 
 
Do Kanady míří vítěz Němec Marcus Ehning, jenž s Pret A Tout vyhrál 22. července Grand Prix při CHIO na domácí půdě v Cáchách. Ten má naději zvítězit v druhé Velké ceně v řadě, v případě, že by ovládl hlavní soutěž v Spruce Meadows. Představí se také Kent Farrington z USA. Tomu se Gazelle dařilo v prosincové Velké ceně v Ženevě. V mezidobí se odehrála ještě Grand Prix v rámci Dutch Masters v s´Hertogenbosch, kde vyhrál Belgičan Niels Bruynseels v sedle Gancia de Muze. Bruynseels však bude závodit na GCT v Římě, takže v Kanadě o prémii usilovat nebude.
 
Soupiska je plná hvězd. Dorazí Steve Guerdat (SUI), Luciana Diniz (POR), Belgičané Nicola Philippaerts či Jerome Guery, Maikel van der Vleuten z Nizozemí. Domácími zástupci budou olympijský vítěz z Číny Eric Lamaze nebo legendární Captain Canada Ian Millar. USA bude vedle Kenta Farringtona reprezentovat také vítězka finále Světového poháru Beezie Madden.
 

Výsledky z CSIO Spruce Meadows najdete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE