reklama 11A

Valkenswaard United úspěšně namířili do Prahy

ikonka

Série prestižních pětihvězdových závodů v parkurovém skákání Global Champions má za sebou v letošní sezoně dvě kola. Dvakrát tedy již závodily týmy o body do žebříčku Global Champions League a tím také o postup do Super Cupu Prague PlayOffs…
18.04.2018 16:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Týmový Super Cup bude součástí galashow světového parkuru Prague PlayOffs, která se odehraje ve dnech 13. – 16. prosince v pražské O2 areně. O titul šampionů Global Champions League se během něj utká šestnáct nejlépe postavených týmů v bodování základních kol.
 
Velmi dobře mají k zisku vstupenky do pražského Super Cupu našlápnuto členové družstva Valkenswaard United, kteří jsou po dvou kolech v průběžné vedení seriálu. Ve svých řadách mají jednoho z nejzkušenějších německých reprezentantů Marcuse Ehninga. Ten je držitelem tří titulů vítěze Světového poháru, má zlato z olympijských i Světových jezdeckých her. Ve své kariéře sedlal několik dnes již legendárních koní, jako je For Pleasure, Sandro Boy či Plot Blue a je jedním z hlavních pilířů národního týmu Německa. 
 
Dalším, kdo se v sezoně 2018 představuje pod vlajkou Valkenswaard United je Alberto Zorzi, který je momentálně jedním z nejlepších jezdců Itálie. Pravidelně se účastní šampionátů FEI a na okruhu Global Champions výrazně bodoval v posledních dvou letech. Podporou družstva je rovněž zkušený nizozemský jezdec Jur Vrieling. Ten má ve své bohaté kariéře zapsané týmové vítězství na Světových jezdeckých hrách v roce 2014 i stříbro z olympiády v Londýně o dva roky dříve. 
 
Nedílnou součástí všech týmů jsou zástupci věkové kategorie do 25 let – tzv. U25. V případě Valkenswaard United mají tuto roli dva jezdci. Na svůj věk velmi zkušený a úspěšný Ir Bertram Allen a německá naděje Maurice Tebbel. Teprve dvaadvacetiletý Allen má zlato a stříbro z mistrovství Evropy juniorů. Před třemi lety se stal senzací finále Světového poháru v Las Vegas, když dojel třetí. Maurice Tebbel má rovněž řadu trofejí z evropských šampionátů v kategoriích junior a mladých jezdců. 
 
Valkenswaard United má na svém kontě po dvou kolech šestačtyřicet bodů, jen s těsným rozdílem jsou na druhém místě Prague Lions. Na vedoucí tým ztrácí pouhé tři body. Jejich slibnou pozici vybudovali zejména Anna Kellnerová a Gerco Schröder, kteří dokázali vyhrát druhé kolo GCL v Miami a připsat celku za vítězství plný počet třiceti bodů. Třetí příčku drží vítězové z úvodního kola v Mexiku družstvo Miami Celtics. 
 
Celkem šestnáct nejlépe postavených týmů po všech šestnácti kolech bude od 13. prosince soutěžit v Super Cupu v Praze. Postupně přes čtvrtfinále a semifinále dospěje klání k finálové soutěži, která je na programu v neděli 16. prosince.
 
Fanoušci tak budou mít jedinečnou možnost vidět nejlepší jezdce a koně světa v pražské O2 aréně při špičkových sportovních výkonech. 
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE