reklama 11A

Valach Explosion W je superstar Global Champions

ikonka

Britský jezdec Ben Maher se stal již před posledním kolem série Global Champions Tour, které se bude konat v listopadu v Dauhá, šampionem letošní sezony. Jeho největší oporou je jak v soutěži týmů, tak jednotlivců, fenomenální Explosion W.
27.09.2018 13:28  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Ben Maher ovládl bodování túry již před jejím finálovým mítinkem. Co prozradil o svém osobním vztahu k ryzákovi Explosion W, jenž je ve vlastnictví Poden Farms? „Je to bojovník, vím, že mě vždy podrží!“ byla jeho slova při rozhovoru, který poskytl ještě před triumfem v předposledním kole v Římě. 
 
Explosion W má 86 procentní úspěšnost, co se týká čistých parkurů. Zařadil se tak do absolutní koňské špičky. Ačkoliv je relativně mladý, teprve devítiletý, udělal na světovém okruhu GC mimořádný dojem. Po vítězství v Římě Ben Maher uvedl „Jsem na něj opravdu hrdý! Seriálu LGCT se účastním od jejího vzniku a nikdy jsem nezažil takový úspěch, nikdy jsem neměl tak vynikající koně, takže musím poděkovat Poden Farms a rodině Moffit. Je to také zásluha silného týmu, musím poděkovat i ošetřovatelům i jezdcům, kteří za mnou stojí“.
 
Olympijský vítěz z roku 2012 vyhrál v této sezoně třikrát Grand Prix z celkem šestnácti kol, a již před finálovým mítinkem si vítězstvím v Římě zajistil titul šampiona. Devítiletý ryzák Explosion W v tom hrál zásadní roli. Společně s Benem Maherem triumfoval v Madridu a v Římě, v Šanghaji pak dojel druhý. Dvakrát zaznamenal čtvrté místo, a to v Paříži a Londýně, v Chantilly byl pátý. Jen Explosion W vydělal na tuto sezony v GC 547.000 EUR, což je značná část všech letošních výher Mahera, jejichž výše dosahuje 794.000 EUR.
 
Stejně jako je tento valach oporou v soutěži jednotlivců, pomohl také výrazně celému družstvu London Knights, které je aktuálně na prvním místě bodování ligy. Výjimečný Explosion W se podílel na všech ze čtyř vítězství celku v letošní GCL. Celkem nastoupil do série sedmkrát a zařadil se tak mezi klíčové hráče. „Explosion W má již zkušenosti. Skákal na písku v Šanghaji, na trávě v Madridu, v malé aréně v Paříži. Přizpůsobí se každému prostředí a všude může vyhrát. Dává mi pocit, že mohu dělat cokoliv“.
 
Blíží se vyvrcholení v podobě GC Prague PlayOffs, kam se probojují nejlepší týmy do Super Cupu a vítězové Velkých cen pojedou Super Grand Prix. Na Prahu se již nyní soustředí i Ben Maher. V O2 areně bude při Super Grand Prix stát proti Edwině Tops-Alexander, Harrie Smoldersovi, Scottu Brashovi, Ludgerovi Beerbaumovi, Nicolovi Philippaertsovi, Danielu Deusserovi, Albertovi Zorzimi či Pederovi Fredricsonovi. Na ty nejlepší čekají výhry z částky 1,25 milionu EUR.
 
Spolu s Maherem zavítá do Prahy také Explosion W. Jde o první halové závody v sérii CG. „Pro něj bude Praha nové prostředí. Ke konci náročné sezony to bude výzva,“ řekl k účasti valacha v PlayOffs Maher. V nejbližších týdnech se však chystá ještě do Dauhá, kde se pokusí spolu s London Knights upevnit jejich pozici, aby při pražském Super Cupu postoupili automaticky rovnou do semifinále. „To, že jsem ukončil vítězně GCT už před posledním kolem pro mě znamená, že si můžu odpočinout a dopřát relax i koním, a že do Dauhá můžu jít plně soustředěný jen na týmovou soutěž. Byla to pro mě neuvěřitelná sezona. Kdyby mi někdo řekl před půl rokem, že budu tak vysoko s dvěma devítiletými koňmi, neuvěřil bych. Pořád tomu nemůžu věřit.“
 
A pohled Mahera do budoucnosti? Ten je optimistický. „Myslím, že Explosion W je na začátku kariéry. Cítím, že by se mohl stát světovou skokovou jedničkou. Je to jen otázkou času…“
 
Zdroj: tisková zpráva GC
Foto Stefano Grasso
 



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE