reklama 11A

V prvním kole Poháru národů 2015 zvítězila Itálie

V belgickém Lummenu při prvním kole Furusiyya FEI Poháru národů evropské divize zvítězil skvělým výkonem tým Itálie. Za sebou zanechali v pátek 1. května týmy Belgie a Velké Británie společně na druhém až třetím místě a Francii na čtvrté příčce...
03.05.2015 21:42  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Vítězný italský tým. Foto Dirk Caremans/FEI

O páté místo se dělilo Holandsko se Švýcarskem před sedmým Švédskem a na posledním místě skončilo Irsko. Italové si tak na své konto kromě vítězství připsali i 100 kvalifikačních bodů do finále.

polovině soutěže to vypadalo, že vítězství majíkapse Francouzičistým kontem. Ale jejich mladí konědruhém kole trochu uvadli. Klisna Flora de Mariposa v sedle s Penelope Leprevost chybovala na oxeru nad vodou, a také na posledním skoku.  Kevin Staut také dokončilosmi trestnými body a celá situace se výrazně změnila.

Po prvním kole byli Italové se dvěma trestnými Danielle Augousto Da Riose těsně za Francouzi. O další dva body za nimi byli Britové se 4 trestnými body. Družstva Belgie, Holandsko a Švédsko siprvního kola odnesla dvě skokové chyby na kontě.

V druhém kole si Belgie připsala dva čisté výkony – Pietera Devose a Nielse Bruynseelse. Z britského týmu šel bezchybně jen třetí jezdec Guy Williams. Ital Luca chyboval pouze jednou a Da Rios absolvoval bezchybně. Po 12 trestných bodech Simona Delestre už Francie neměla šanci na udržení první příčky. Poslední jezdec italského týmu Piergiorgio Bucci měl k dobru jedno shození. S Casallem Z ale absolvovali bezchybně a svému týmu tak zajistili vítězství.

Další kolo se uskuteční již za týden, v pátek 8. května. V Linzi se na start postaví také český tým.

Zdroj: www.fei.org




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE