reklama 11B

V kauze SCHČT padlo další rozhodnutí soudu

Po bezmála roce nepřehledných sporů dvou předsednictev SCHČT přichází ke slovu soudy. Situace ve svazu se vyhrotila loni při dubnové územní schůzi ve Zduchovicích. Poslední rozhodnutí soudu, které nám zaslalo prosincové vedení, přinášíme níže.
14.04.2017 12:44  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Dne 20. března rozhodl soud ve věci žaloby neplatnosti územní schůze ve Zduchovicích (20. dubna 2016), kterou odstartovala celá krize ve vedení Svazu chovatelů českého teplokrevníka. Soud došel k závěru, že zduchovická schůze, respektive rozhodnutí a usnesení na ní přijatá jsou neplatná.
 
Předsednictvo SCHČT zvolené během konference v červnu 2016 však v reakci na toto rozhodnutí uvedlo, že se odvolá, a také zveřejnilo návrh na dohodu obou stran, tedy dohody s předsednictvem, které bylo zvoleno na celostátní schůzi v Jihlavě v prosinci 2016. 
 
Do redakce Jezdci.cz přišel ve čtvrtek 13. dubna otevřený dopis prosincového předsednictva, jako reakce na návrh na dohodu a na informace podané veřejnosti ze strany červencového vedení, a také nám bylo doručeno zamítavé rozhodnutí soudu ve věci návrhu na předběžné opatření.
 
V návrhu na předběžné opatření, který podalo červnové předsednictvo, bylo stanoveno toto:
 
1) že za Svaz chovatelů do doby pravomocného rozhodnutí ve věci jedná předsednictvo ve složení: člen předsednictva Ing. Jana Kreidlová, člen předsednictva Ing. Rostislav Zich, člen předsednictva Zdeněk Hrnčíř, člen předsednictva Jan Chýle, člen předsednictva Ing. Jaroslav Malý a dále určení
 
2) že jménem předsednictva jedná a podepisuje pověřený člen předsednictva.
 

Tyto dva body byly 6. dubna 2017 Krajským soudem v Českých Budějovicích ZAMÍTNUTY. 

 

CELÉ ZNĚNÍ OTEVŘENÉHO DOPISU OD PROSINCOVÉHO VEDENÍ SCHČT ČTĚTE ZDE

 

ROZHODNUTÍ SOUDU V PLNÉM ZNĚNÍ JE ZDE

 
Kompletní informace ke kauze najdete v příbuzných článcích níže.



Štítky: SCHČTsoud
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE