reklama 11D

V Oslu odstartuje západoevropský Světový pohár

Norské Oslo je tradičně zahajovacím kolem Světového poháru v parkurovém skákání Západoevropské ligy FEI. Ročník 2017/2018 tam odstartuje 12. října a přes dvanáct dalších kol dospěje až k dubnovému finále. Kdo se zúčastní CSI5* v Oslu?
10.10.2017 12:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Alberto Zorzi vyhrál SP v Oslu v roce 2016. Foto: FEI / Mette Sattrup

Venkovní sezona ještě neskončila, ale série halových závodů Světového poháru v parkurovém skákání 2017/2018 počítaných do silné Západoevropské ligy se nezadržitelně blíží. 
 
Odstartuje 12. října v norském Oslu, které první z řady zimních mítinků tradičně hostí. Následovat bude o týden později CSI5*-W v Helsinkách a hned po něm hostí SP italská Verona. 
 
Během prvního listopadového víkendu zamíří evropská špička do Lyonu a v témže měsíci se čeká ještě Stuttgart a Madrid. Ve Španělsku seriál zůstane při CSI5*-W La Coruna začátkem prosince. Poté přijde zastavení v Londýně a Mechelenu.
 
Po Novém roce se jezdci vrátí do hry o body v Lipsku v polovině ledna a za týden pak v Curychu. Únor nabídne CSI v Bordeaux a Goteborgu. Finále bylo přiděleno do Paříže a odehraje se ve dnech 10. – 15. dubna.
 
V loňském roce vstoupil v Oslu do klání o postup do finále nejlépe Ital Alberto Zorzi, který vyhrál Grand Prix s koněm Fair Light Van T Heike. Letos je rovněž na soupiskách startujících, a tak bude v extrémně silné konkurenci obhajovat vítězství. 
 
Dorazí aktuální mistr Evropy Peder Fredricson (SWE) či lídr Global Champions Tour Harrie Smolders (NED). Chybět nebude vítěz finále SP z let 2015 a 2016 Švýcar Steve Guerdat či jeho krajan Romain Duguet. 
 
Silnou sestavu bude mít Francie, pod jejíž vlajkou nastoupí Kevin Staut či Simon Delestre. Na seznamech přihlášených figurují také Němci Daniel Deusser a Marco Kutscher, Ir Bertram Allen, Lorenzo de Luca (ITA). Z Belgie přijedou Jos Verlooy, Pieter Devos, Gregory Wathelet a Niels Bruynseels.
 

Výsledky z CSI5*-W Oslo najdete v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE