reklama 11D

V Litomyšli odstartovalo páté kolo ČSP 2018

ikonka

Ve dnech 7. až 10. června se koná další kolo Českého skokového poháru, kterým je Velká cena Litomyšle. Zahajovací den nabídl pět soutěží. Podrobné informace k nim přinášíme v tiskové zprávě. V příspěvku najdete i fotogalerii Michaely Javůrkové.
08.06.2018 07:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Ve čtvrtek 7. června v Suché u Litomyšle bylo zahájeno páté kolo Českého skokového poháru. Čtyřdenní mítink byl odstartován odbitím deváté hodiny ranní soutěží stupně „Z“ na limitovaný čas. Limit pro překonání parkuru byl 67 sekund - tomuto limitu se nejvíce přiblížila Zuzana Tyšerová a Lady Heartbreak (SS Veselovský). Druhá byla domácí dvojice Nikola Tivoradová v sedle Quenty, třetí se umístila Anna Slušná a Adiže 2 (Stáj Slušný). 
 
Druhou soutěží byl parkur stupně „ZL“ s návazným rozeskakováním. Dvojice, které se dostaly přes základní část parkuru bez penalizace, postoupily do návazného rozeskakování, kde rozhodoval o vítězi čas. Ten měla nejlepší Pavla Benešová v sedle Asteres (JK Vysoké Mýto). Na stříbrné příčce dokončil Zdeněk Sláma a Liquvik Mat, reprezentující JS pod Kunětickou horou. Třetí byl poslední startující Miloslav Příhoda a Lyrcasa (JK Flamenco Sloupno).
 
Malá túra, soutěž L*, měla na startovní listině 57 dvojic. Parkur je jel opět dle článku 298.2.4 s návazným rozeskakováním. Nejrychleji protnula cílovou pásku Tereza Veselá a Histannie HDH (Stáj Dvořák). Druhý se umístil domácí Jakub Petrus a Honey 6, třetí byla Michaela Špatná a Poison Ivy (JK Skrip Dobročkovice).
 
První kvalifikace Amateur Tour se jela jako čtvrtá soutěž čtvrtečního parkurového klání. Soutěž byla hodnocena na limitovaný čas a k tomu se nejvíce přiblížila Kristýna Kaclíková a Avge-Ř (SS Veselovský). Jejich odchylka od limitu byla 0.12 sekundy. Druhá byla domácí Dana Beranová a Drak Landos s odchylkou 0.32 sekundy. Třetí místo obsadila Zuzana Tyšerová a Lady Heartbreak.
 
Vrcholnou soutěží byl parkur stupně S*/S** s handicapem.  Vítězkou se stala nejmladší jezdkyně v celé startovní listině, Valentýna Kuková a Philadelphia 1 (Equestrians Club). O necelou sekundu dojel do cíle Milan Klár a Rapsodie 1 (JK Prohorses), třetí byl zástupce Nizozemí Rob Schipper a Sangris Boy. 
 
Text a foto: Michaela Javůrková



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE