reklama 11B

V Compiegne zvítězil v Poháru národů tým USA

Třetí kolo FEI Poháru národů v drezuře, které se uskutečnilo v rámci CDI5* Compiegne ve Francii, poznamenaly prudké deště. Po přívalovém dešti, který zanechal obdélníky pod vodou, se sbor rozhodčích rozhodl zrušit úlohu Grand Prix Special…
23.05.2016 19:12  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Výsledky Poháru národů vyhlásit pouze na základě úlohy Grand Prix. Z  vyšel s 11 % náskokem vítězně tým USA. Rozhodnutí zrušit Grand Prix Special schválil kromě sboru rozhodčích i organizační výbor, FEI, vedoucí družstev a další. Jezdci pak dostali možnost startovat ve Freestyle jakosamostatné soutěži.

 Družstvo USA vyhrálo i úvodní kolo Poháru národů na domácí půdě ve Wellingtonu a v současné době tedy vedou průběžný žebříček. Compiegne bylo vybráno jako první ze tří evropských soutěží, ve které si američtí jezdci potvrdí kvalifikaci na Olympijské hryRiu. A Američané si vedli skvěle. V Grand Prix se nejvíce dařilo Kasey Perry-Glass s Goerklintgaards Dublet, kteří skončilicelkovým hodnocením 77,440 %. V jednotlivcích druhá byla další reprezentantka USA, Laura Graves s Verdades (75,440 %). Když Allison Brock s Rosevelt vybojovala 73,920%, bylo o vítězi Poháru národů jasno. Škrtal se výsledek Shelly Francis s Doktor (71,120 %). 

 Druhé místo vybojovalo Švédsko. Patrik KittelDeja získali 74,640%, k tomu přispěli 70,340% Mads Hendeliowitz a Jimmie Choo Seq, 70,050% Emilie Nyrerod a Miata. 70,020 % Jenna Larsson s Zircoon Spring Flower se škrtalo.

Třetí příčka patřila domácímu francouzskému týmu a zajistila ji skvělým výsledkem Karen Tebar s Don Louis (75,060 %). Přispěl i Ludovic Henry s After you (71,440 %) a Pierre Volla s Badinda Altena (67.160 %). Francii od Švédska dělilo pouhých 1,38 %. Čtvrté místo tentokrát putovalo do Německa. Pátá se umístila Belgie před šestou Británií, sedmým Holandskem a osmým Švýcarskem.

FEI Pohár národůdrezuře se v červnu přesouvá do Rotterdamu. Vzhledem ke zrušení závodů CDIO3*/CDI2* Hickstead se počet kvalifikačních kol snížil na šest. Páté kolo se uskuteční ve Falsterbo ve Švédsku 7.- 10. července a poslední koloCáchách 13.-17. července.

Kompletní výsledky najdete ZDE

 

Zdroj: www.fei.org

Připravila: Veronika Kratochvílová




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE