reklama 11C

Úvod Jezdeckého festivalu 2017 s Pony extraligou

Čtvrtý ročník Jezdeckého festivalu odstartoval ve středu 22. března na výstavišti v Lysé nad Labem. Velká část dne byla věnována dětem na ponících, kterých dorazilo rekordní množství. Kromě cen soutěžily o body do seriálů Pony liga a Pony extraliga…
22.03.2017 20:39  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
V rámci dopoledního pony bloku se ve velmi dobré formě předvedla Eliška Hasnedlová. Tato mělnická jezdkyně zvítězila na parkuru stupně LP v sedle poníka Carry a v nejtěžší soutěži SP skončila těsně druhá s poníkem Benem. Obě soutěže se jely jako hendikep, kdy výška překážek byla upravována podle velikosti poníků. Ve všech třech soutěžích byla konkurence opravdu vysoká a na parkuru LP se dokonce představilo téměř 60 dvojic. 
 
Dvě výše uvedené soutěže se jely zároveň jako kvalifikace do celoročního seriálu Pony liga a Pony extraliga. Jezdci ve věku 8 až 12 let závodili v rámci Pony ligy na parkuru LP. Dlouhá cesta až z Moravy se vyplatila Štěpánu Filipovi. Ten si totiž připsal největší počet bodů na své konto. V otevřené soutěži skončil s poníkem Bam 2 na čtvrté pozici. 
 
V rámci starší věkové kategorie pro jezdce ve věku od 13 do 16 let byla bodovaným parkurem soutěž stupně obtížnosti SP. Z přihlášených jezdců spadajících do této věkové kategorie se nejvíce dařilo Janě Táboříkové s Karou. Ta si tak připisuje nejvíce bodů do seriálového žebříčku. Zároveň získala v otevřené soutěži třetí příčku. 
 
Zajímavostí středečního dne byla také kombinovaná dvoukolová soutěž s názvem Malý velký jezdec.  Určena byla pro mladší účastníky, kteří závodili na parkuru stupně SP s poníkem a poté se v soutěži stupně Z (100 cm) představili s velkým koněm. Po součtu trestných bodů a časů z obou zkoušek se z vítězství radovala Viktorie Šusterová. 
 
Středeční odpoledne při Jezdeckém festivalu patřilo velkým koním. Připraveny byly parkurové soutěže stupňů Z (100 cm) až L* (115 cm). V nejvyšší soutěži se nejlépe předvedla Denisa Vegrichtová, která s přehledem zvítězila s koněm Escape. Na tomto parkuru se představilo i několik dvojic, které budou bojovat o první příčky také v rámci čtvrteční halové všestrannosti. Tato zajímavá zkouška uzavře program druhého závodního dne a středeční závěr tak byl jakousi pozvánkou na tuto atraktivní podívanou, jejíž start je 23. března v 17.00 hodin.
 
Ve čtvrtek zároveň vyvrcholí také letošní ročník Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace v disciplíně skoky. Pro účastníky velké i malé túry je připraveno finále, v němž se rozhodne o vítězi. O úvod programu druhého dne se postará již od 8.00 hodin soutěž stupně Z s výškou překážek 100 centimetrů. 
 
Celé závody je možné také sledovat online, a to na stránkách internetové televize EquiTV.cz nebo na sportovním webu České televize. Veškeré podrobnosti o Jezdeckém festivalu naleznete na webových stránkách s adresou www.jezdeckyfestival.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE