reklama 11B

Úspěšní Češi ve FEI žebříčku: Julie Sekaninová

ikonka

Mezi pony jezdci v disciplíně drezura si v rámci světového FEI žebříčku vedla ke konci roku 2017 mezi českými jezdci nejlépe Julie Sekaninová. Tato jezdkyně nechyběla ani na posledním mistrovství Evropy. Další podrobnosti přinášíme v rozhovoru…
04.01.2018 11:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Jak vzpomínáte na uplynulou sezonu?

V uplynulé sezóně se nám s Doníkem od začátku dařilo plnit cíle, které jsme si s paní trenérkou Danielou Diringerovou a mým týmem dali. Hned na prvních CDI v maďarském Mariakálnóku jsme za precizně zajetou úlohu získali více než 66 %. Smolný pro mě byl konec srpna, kdy do nás cestou na mistrovství České republiky pony narazil autobus. Mysleli jsme si, že následky budou minimální, ale bohužel jsme se mýlili. Při startech na mistrovství Doníček nechodil čistě a proto jsem po 2. odjetém kole vzdala. Pan doktor po příjezdu domů zjistil, že je Doník nárazem autobusu do vozíku celý zablokovaný.

 

S jakými plány jste do sezony 2017 vstupovala? Podařilo se je naplnit?

Mým cílem bylo zajet si několik CDI závodů a hlavně na nich získat co nejvíce zkušeností. Tajným přáním bylo zúčastnit se mistrovství Evropy v Kaposvaru. Kvalifikaci na mistrovství Evropy jsem sice již měla splněnou z roku 2016, ale dohodli jsme se, že když nebudu jezdit na CDI za 64 % a více, na mistrovství Evropy nepojedeme.  Tuto podmínku se mi úspěšně podařilo splnit a tím se mi splnil sen. S Doníkem jsme se mistrovství Evropy zúčastnili, takže si myslím, že moje cíle byly více než naplněny.

 

Co bylo tím největším zážitkem?

Určitě největším zážitkem bylo mistrovství Evropy. Byla tam úžasná atmosféra a myslím, že jsme si to všichni moc užili. Byli jsme skvělý tým. Získala jsem tam nespočet zkušeností a viděla úžasné poníky, kteří tam jezdili.

 

Co byl pro vás největší úspěch v roce 2017?

Účast na mistrovství Evropy.

 

Jste aktuálně nejlepším Čechem dle FEI žebříčku. Jak si ceníte tohoto postavení?

Je to určitě super pocit. Ke konci sezóny jsme měli spíše volnější režim a moc závodů jsme už neodjeli. Jsem moc ráda, že jsme si i přesto s Doníčkem udrželi prvenství.

 

Podle čeho vybíráte, kde budete startovat?

Plán tvoříme s paní trenérkou a mojí rodinou již před sezónou. Musíme brát ohled na naše závody, které organizujeme. Cílem je účastnit se dobře obsazených závodů a tím získávat více a více zkušeností.  

 

Kde se vám závodí nejlépe?

Nedokážu říci místo, kde se mi závodí nejlépe… Rozděluji to spíše na domácí závody a závody v zahraničí. Vždy, když jedu u nás, tedy na Panské Líše, jsem o dost nervóznější, než na závodech v zahraničí.

 

Prozraďte nám něco o svém nejlepším koni.

Doníček je poník měřící 147cm v kohoutku. Je mu 14 let a jeho výkonnost je na úrovni L. Za chvíli to budou 4 roky, co jsme spolu a společně závodíme. Asi jako každý poník je Doník tvrdohlavý, ale to jsem i já, takže se k sobě vlastně dokonale hodíme.

 

Čeho byste chtěla s ním dosáhnout?

Určitě se budeme snažit podávat co nejlepší výkony jak na mezinárodních, tak na národních závodech.

 

Koho budete sedlat další sezonu?

Další sezónu budu sedlat Dona Johnsona a ve stáji mám dvě nová želízka v ohni do kategorie juniorů.

 

Plánujete se účastnit halových závodů v zimním období?

Začátek zimní sezóny jsme měli odpočinkovější, ale nyní již začínáme pracovat na plné obrátky. Halových závodů se účastnit nyní nebudeme. Pečlivě se ale připravujeme na letní sezónu 2018.

 

Jaké máte plány na další sezonu? Kdy vás uvidíme startovat v České republice?

V sezóně 2018 bychom se chtěli zúčastnit několika mezinárodních závodů. Pokud nám to půjde, tak i mistrovství Evropy. V České republice určitě budeme jezdit také. První závody by měly být asi ty domácí v dubnu, kdy se u nás koná první kolo Českého drezurního poháru a určitě budou vypsány také pony mezinárodní úlohy. Doufám, že nám oběma bude sloužit zdraví a vyrazíme na mistrovství České republiky.

 

Foto: archiv jezdkyně




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE