reklama 11D

United Valkenswaard využili v Dauhá chyb soupeřů

ikonka

Hamburg Diamonds byl nejvýše postavený tým žebříčku před posledním kolem GCL 2017 v Dauhá. Jenže v první části finálové soutěže dojeli jeho zástupci s 9 body až jedenáctí, zatímco jejich nevětší rivalové Valkenswaard United nechybovali…
10.11.2017 11:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Nejtěžší kalibr nasadily týmy pro poslední soutěž série GCL v Dauhá. V prvním kole, které se jelo 9. listopadu, vybojovali „pole position“ jezdci z Mexico Amigos. 
 
Největšími rivaly však jsou před posledním kolem vedoucí Hamburg Diamons a Valkenswaard United. Druzí jmenovaní předvedli bezchybné jízdy. Bertram Allen (IRL) i jeho kolega Alberto Zorzi (ITA) mají tak na svém kontě před druhým kolem nulu.
 
„Jsme potěšení z výkonů našich koní. Věděli jsme, že pokud chceme pohlížet na zlato, musíme jít obě jízdy čistě. Hamburg Diamonds jsou velmi silní a určitě budou bojovat do poslední chvíle“, řekl k výsledkům Zorzi.
 
Narážel na to, že lídři žebříčku dojeli v Dauhá ve čtvrteční soutěží až jedenáctí. Harrie Smolders (NED) nechyboval, ale po 9 trestných bodech Erica Lamaze (CAN) to na lepší umístění nestačilo.
 
Nejlépe si vedli Mexico Amigos. „Máme nejlepší výchozí pozici do dalšího kola. Oba koně skákali opravdu dobře. Jestli vyhrajeme, budeme v celkovém šampionátu třetí, takže se budeme snažit“, uvedl Švéd Henrik von Eckermann. Jeho kolegyně z týmu teprve pětadvacetiletá Evelina Tovek dodala, že je velmi šťastná, že pro tým zajela s nulou.
 
„Kurz Uliana Vezzaniho byl poměrně těžký, byly tam velké skoky. Nebyl snad ani tak technický, ale byl dost dlouhý“, řekl jezdkyně Chantilly Pegasus Lauren Hough (USA). Její slova dokládá to, že po prvních jízdách byly pouze tři čisté výkony. 
 
Družstvo Doha Fursan Qatar podržel Bassem Hassan Mohammed bezchybným výkonem, stejně jako Anna Kellnerová zajela čistý parkur v barvách Berlin Lions, čímž se drží šance na celkové dobré umístění. 
 
Druhé kolo GCL se koná v sobotu 11. listopadu od 12.00 hodin (SEČ).
 

Web GCL můžete navštívit v tomto odkazu

Foto: GCT / Stefano Grasso




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE