reklama 11C

Tzigane du Berlais vítězem Velké pardubické 2018

ikonka

128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou vyhrál Tzigane du Berlais s Janem Faltejskem, který si tak připsal páté vítězství. Druhý dokončil Hegnus s Markem Stromským. Na třetím místě skončil Stretton, kterého vedl Thomas Garner…
14.10.2018 16:53  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto Ivan Krjeza a archiv

 

Tzigane du Berlais se celou sezonu vyhýbal pevným drahám. To se vyplatilo. V poslední kvalifikaci nestačil jen na Ange Guardiana, ale bylo vidět, že v dostihu nešel na plný plyn. Jeho výhodou je nesporná vytrvalost. Majitelem vítězného koně je prezident Jockey Clubu ČR Jan Charvát.

Původní startovní listina čítala dvaadvacet dvojic. Vyškrtnuti však byli Theophilos a Sztorm. Pád a zranění v jednom z rámcových dostihů nedovolil účast ve „Velké“ Jánu Machovi, který měl jet s Milerytem. V sedle jej nahradil Michal Kubík. 
 
Mezi největší sázkové favority patřil loňský vítěz No Time To Lose s Josefem Váňou mladším následován hnědákem Ange Guardianem s Jiřím Kouskem. Vysoko v odhadech sázkové kanceláře byli také Hegnus a Marek Stromský a Tzigane du Berlais s Janem Faltejskem.
 
Do překážky číslo čtyři, kterým je Velký Taxisův příkop, šlo vše hladce, na Taxisu však spadli hned čtyři koně. Jeden pád byl na Irské lavici, jeden pád a zastavení také na Popkovickém skoku. Řady koní tak výrazně prořídly. Další průběh byl již klidnější. 
 
Po posledním Havlově skoku byl v čele Bridgeur, který se na předních místech držel celou dobu. V cílové rovině přišel strhující souboj, nejvíce sil měl sedmiletý Tzigane du Berlais, kterého sedlal Jan Faltejsek. Žokej si zapsal páté vítězství ve Velké pardubické. Druhý dojel Hegnus s Markem Stromským, třetí skončil Stretton s Thomasem Garnerem.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE