reklama 11A

Tým Prague Lions na Global Champions v Chantilly

ikonka

Již pojedenácté budou bojovat nejlepší parkuroví jezdci a koně světa o body do žebříčků prestižní série Global Champions 2018. Tentokrát se bude závodit ve francouzském Chantilly nedaleko Paříže. Chybět samozřejmě nemohou členové Prague Lions.
12.07.2018 10:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Zámecký park v Chantilly je ve dnech 13. až 15. července dějištěm jedenáctého zastavení na okruhu Global Champions. V barvách týmu Prague Lions se tentokrát představí český reprezentant Aleš Opatrný, belgický jezdec Niels Bruynseels a Nizozemec Gerco Schröder.
 
První obtížná prověrka je čeká v pátek, kdy se od 16.30 hodin pojede úvodní kolo soutěže družstev Global Champions League, jehož překážky budou dosahovat výšky 155 centimetrů. Předcházet mu bude zahajovací skákání v podobě „stopětačtyřicítky“ na čas, které bude startovat od 13.30 hodin. O vítězích ligového klání se rozhodne o den později v druhém kole na parkuru s maximální možnou obtížností tedy s výškou do 160 centimetrů. Ten je na programu od 12.15 hodin. 
 
Souboj o body se začíná přiostřovat. Nejlepších šestnáct týmů z konečného hodnocení GCL postoupí do takzvaného Super Cupu Prague PlayOffs. Jde o finálové klání, které zažije pražská O2 arena během galashow světového parkuru od 13. do 16. prosince. Ve vedení jsou po deseti kolech London Knights s 214 body, následování družstvem Valkenswaard United, které ztrácí jen 12 bodů. Třetí jsou s odstupem dalších 49 bodů Rome Gladiators. Prague Lions drží postupovou pozici číslo 11.  
 
Sobotní podvečer bude patřit Grand Prix. V ní se bude závodit rovněž v úrovni do 160 centimetrů a bodovaná je do túry jednotlivců, tedy Longines Global Champions Tour. Její začátek je plánovaný na 17. hodinu a 45 minutu. Chantilly zažije pětihvězdové soutěže ještě v neděli 15. července, kdy v krásném prostředí zámeckého areálu vyrostou další dva parkury, první s výškou 145 centimetrů začínající krátce po poledni a odpolední soutěž do 155 centimetrů. 
 
Jedenáctého kola prestižního seriálu se zúčastní kompletní TOP10 žebříčku jednotlivců, v jejichž čele je aktuálně britský jezdec Ben Maher. Triumf ve Velké ceně zajišťuje vítězi účast v takzvané Super Grand Prix, která proběhne v rámci Prague PlayOffs v sobotu 15. prosince. V deseti proběhnuvších kolech vybojovali vstupenku do Prahy britský jezdec Scott Brash, Australanka Edwina Tops-Alexander, Gregory Wathelet z Belgie, Brit Ben Maher, nizozemský jezdec Harrie Smolders, Kolumbijec Carlos Lopez, Belgičan Nicola Philippaerts, švédský reprezentant a současně člen týmu Prague Lions Peder Fredricson, irský jezdec Shane Breen a Egypťan Sameh El Dahan.
 
Více o blížícím se mítinku Global Champions v Chantilly se dozvíte na adrese www.globalchampionstour.com/events/2018/chantilly. Detailní informace o galashow světového parkuru Prague PlayOffs, vč. podrobností o předprodeji vstupenek, jsou na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto David Horváth / CET



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE