reklama 11D

Tým Hamburg Diamonds se výhrou dostal do čela GCL

Během dalšího kola Global Champions League, které se konalo ve Valkenwswaardu, přišel domácí tým Valkenswaard United o první místo v žebříčku. Tentokrát skončili čtvrtí a sobotní vítězové Hamburg Diamonds si výhrou zajistili dostatek bodů k vedení…
13.08.2017 18:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Rozhodující druhé kolo při mezinárodních závodech ve Valkenswaardu se konalo v sobotu 12. srpna. Harrie Smolders a Jos Verloy předvedli dvě výborná kola a dostali tak svůj tým Hamburg Diamonds na první místo nejen ve výsledkové listině tohoto kola. Zisk třiceti bodů jim pomohl k prvnímu místu i v rámci žebříčku. S 265 body na kontě mají osmibodový náskok na nejbližšího soupeře, Valkenswaard United. „Téměř po každém kole se mění vedoucí pozice, je to neuvěřitelné,“ popsal vyrovnané výkony jednotlivých týmů Jan Tops.

Stavitel parkuru Uliano Vezzani opět připravil náročný kurz, který měl prověřit nejlepší jezdce světa.  Zároveň myslel na to, že boj za body je stále větší. Nejnáročnější linií byla ta poslední, což byl veliký oxer z obratu a následovala možnost zajet čtyři nebo pět cvalových skoků. Mnoho jezdců na koně příliš přitlačilo nebo naopak kontrolovali tempo a v závěru trasy již ztratily sílu pro odraz.

Skvěle se předvedl tým Madrid in Motion, když Leopold van Asten dokončil s VDL Groep Beauty v sobotu bezchybně a zároveň svou dobrou jízdou vyvinul tlak na svého spolujezdce Maikel van der Vleutena. Pokud se chtěl tým udržet na předních pozicích, musel totiž tento Holanďan dokončit bezchybně. To se mu s VDL Groep Verdi TN podařilo a zajistil týmu pěkné druhé místo.

Velké drama však přinesl souboj o první místo v žebříčku, neboť Albertu Zorzimu za vedoucí tým Valkenswaard United se nepodařilo dokončit bezchybně a v sobotu jednou shodil. Tým však neměl vše ztraceno, neboť z družstva Hamburg Diamonds chyboval na úplně stejném skoku Jos Verlooy. Rozhodnout tak měli druzí jezdci.  

Marcus Ehning s koněm Funky Fred přivezl do cíle 4 trestné body a v součtu 12 trestných bodů znamenalo propad níže ve výsledkové listině, nakonec až na čtvrté místo. Naopak Harrie Smolders se s koněm Emerald N.O.P. po bezchybném výkonu mohl zaslouženě radovat. Celkem čtyři trestné body a rychlý čas přinesly týmu Hamburg Diamonds vítězství. „Emerald má teď výbornou formu. Jsem z výsledků nadšený. Uliano připravil opravdu velmi technickou trasu společně s náročným závěrem,“ popsal Harrie Smolders. Druhý skončil také se 4 trestnými body tým Madrid in Motion a elitní trio uzavřel tým Cascais Charms.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva GCL




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE