reklama 11B

Triumf týmu Prague Lions v Miami objektivem EquiTV

ikonka

Snad nikomu neuniklo senzační vítězství jezdců Prague Lions v druhém kole letošní Global Champions League, které se jelo v Miami. Díky souhrnné reportáži EquiTV si můžete skvělé výkony Anny Kellnerové a Gerca Schrödera připomenout ještě jednou.
12.04.2018 08:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

REPORTÁŽ Z MIAMI SLEDUJTE TADY

Druhé závody parkurové série Global Champions hostila ve dnech 5. až 7. dubna americká Florida. Závodilo se na jednom z nejatraktivnějších míst celé túry. Kolbiště totiž vyrostlo přímo na břehu Atlantiku na pláži Miami Beach. 

Mítink přinesl hned v úvodním dni první kolo týmového klání Global Champions League. Jezdci celku Prague Lions do něj vstoupili velmi nadějně. Anna Kellnerová v sedle Classica na překážkách nechybovala a dovezla jediný trestný bod za překročení stanoveného času. Její týmový kolega Gerco Schröder s hřebcem Glock´s Londonem shodil jednu překážku a s přičtením penalizace za čas inkasoval pět trestných bodů. V polovině soutěže stačil jejich výsledek na průběžné třetí místo.

Ve vedení byl po čtvrtečním úvodu celek Monaco Aces ve složení Jerome Guery a Jullien Epaillard, kteří oba absolvovali první jízdy bez zaváhání. Jenže rozhodující okamžiky měly teprve přijít s druhým kolem, které bylo na programu v sobotu 7. dubna. Belgická dvojice Guery a Garfield de Tiji des Templiers připsala na bodové konto dva trestné body za překročení času, což by stále na prvenství stačilo. Jenže Francouz Epaillard na koni Safari d Auge chyboval třikrát a Monaco Aces se propadli na konečnou třetí příčku. Na druhé místo se díky výborným výkonům v druhé části probojovali zástupci Valkenswaard United. Irský reprezentant Bertram Allen na Gin Chin van het Lindenhof po dvou chybách v první jízdě napodruhé nezaváhal. Tandem s ním v Miami tvořil Ital Alberto Zorzi, který s klisnou Contangou dovezl po jednom trestném bodu z obou kol. 

Pražským lvům vyšly druhé jízdy skvěle. Anna Kellnerová s Classicem zopakovala svůj výkon z úvodu soutěže a dojela s jedním trestným bodem za překročení času. Podobné tempo zvolil také Gerco Schröder, který s Glock´s Londonem napodruhé neshodil žádnou z překážek a konto týmu zatížil rovněž jedním bodem za čas. Součet výsledků obou kol v podání Prague Lions činil osm trestných bodů a ty pro družstvo znamenaly v konečných součtech naprosto senzační první místo. Pražští lvi tak v Miami ovládli soutěž ligy a v průběžném žebříčku se posunuli na druhou příčku za vedoucí celek Valkenswaard United.

Sobota přinesla i druhý vrchol mítinku, kterým byla Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů. Pět dvojic si s kurzem italského stavitele Uliana Vezzaniho dokázalo poradit bez zaváhání. O jejich pořadí tak rozhodovalo rozeskakování. Španěl Eduardo Alvarez Aznar v sedle bělouše Fiduxe potřeboval na překonání rozhodující části nejvíce času, a navíc se dopustil jednoho shození. To znamenalo konečné páté místo. Naopak velmi rychlou jízdu předvedl Belgičan Pieter Devos s Claire Z, který projel cílem v čase 30,98 sekundy. Jenže chyboval ve dvojskoku a dojel tak až čtvrtý. 

Ještě rychlejší byl irský tandem Darragh Kenny a Cassini Z. Jejich čas by stačil s přehledem na vítězství, ale naděje zmařila smolná chyba na poslední překážce. Bylo z toho nakonec třetí místo. Na jistotu jel katarský reprezentant Bassem Hassan Mohammed, který překonal s Gunderem kurz rozeskakování bez trestných bodů v čase 35,47 sekundy. To mu vyneslo druhou příčku. Vítězkou se stala australská jezdkyně Edwina Tops-Alexander, která na Miami Beach triumfovala podruhé v kariéře. Tentokrát sedlala klisnu Californii a cílem projela s nulou a v čase o více než tři sekundy rychlejším než měl Katařan Mohammed. 

Edwina Tops-Alexander si tak zajistila jako druhá vstupenku do takzvané Super Grand Prix, jíž bude hostit v polovině prosince pražská O2 arena v rámci galashow světového parkuru – Prague PlayOffs. Ve vedení žebříčku jednotlivců Global Champions Tour je vítěz z Mexika Scott Brash. Ten má 67 bodů. O sedm bodů méně má druhý Pieter Devos. Edwina Tops-Alexander je na průběžném třetím místě a čtvrtý je člen Prague Lions Gerco Schröder. 




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE