reklama 11A

Třináctým účastníkem Prague PlayOffs je Beerbaum

ikonka

Třináctým účastníkem závodů Prague PlayOffs, které se v pražské O2 areně uskuteční od 13. do 16. prosince, je Ludger Beerbaum. Čtyřiapadesátiletý Němec se kvalifikoval do Super Grand Prix jako třetí nejlepší jezdec víkendového klání v Londýně.
07.08.2018 15:51  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Nemá úplně ideální sezonu, řekl o Ludgeru Beerbaumovi zakladatel prestižního seriálu Global Champions League Jan Tops. A mluvil „diplomaticky”, vždyť v dosavadním průběhu sezony se Berbaum představil pouze pětkrát. A do TOP 10 se před Londýnem dostal pouze jednou. Víc než s formou totiž německý jezdec i jeho kůň Casello soupeřili se zdravotními problémy – 54letý Beerbaum si zlomil ruku na patnáct kousků. „Takže mi chvíli trvalo, než jsem našel svůj rytmus. Taky můj kůň posledních čtrnáct měsíců stál. Popravdě, myslím, že pořád nezávodím na stejné úrovni jako pánové vedle mě,” řekl v Londýně Beerbaum na adresu svých dvou přemožitelů v britské metropoli – vítězného Brita Scotta Brashe a druhého v pořadí Švéda Pedera Fredricsona, člena týmu Prague Lions. Jelikož oba už mají nominaci pro individuální Super Grand Prix jistou jako vítězové předešlých závodů (Brash ovládl podnik v Mexico City a Fredricson v Cannes), nominaci pro Prague PlayOffs získal díky třetímu místu Beerbaum. „Jsem nadšený, že dostanu šanci představit se na Prague PlayOffs,” dodal Němec.
 
Čtyřiapadesátiletý Ludger Beerbaum, který se v britské metropoli představil na koni Casello, patří k mimořádně respektovaným jezdcům ve startovním poli.  Je čtyřnásobným olympijským vítězem, pětinásobným mistrem Evropy a dvojnásobným mistrem světa. Tři olympijská zlata má z týmových soutěží (Soul 1988, Atlanta 1996, Sydney 2000), v Barceloně 1992 slavil s koněm Classic Touch triumf v individuální soutěži. 
 
Ludger Beerbaum se přidal k sestavě jezdců ve složení Scott Brash (V. Brit.) – Edwina Topsová-Alexanderová (Austr.) – Gregory Wathelet (Belg.) – Ben Maher (V. Brit.) - Harrie Smolders (Hol.) - Carlos Lopez (Kol.) - Peder Fredricson (Švéd.) - Nicola Philippaerts (Belg.), - Shane Breen (Ir.) – Sameh El Dahan (Egypt) - Daniel Deusser (Něm.) - Alberto Zorzi (It.), kteří si účast v Prague PlayOffs 2018 zajistili díky úspěchům v předešlých podnicích seriálu Global Champions.
 
Série Global Champions pokračuje již od 10. do 12. srpna v nizozemském Valkenswaardu. Podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com.
 
Největší akce světové série v parkurovém skákání – Global Champions Prague PlayOffs 2018 – se koná v Praze. Premiéra prestižní soutěže za účasti elitních jezdců a koní světa se uskuteční v O2 areně od 13. do 16. prosince letošního roku, jejím organizátorem je Czech Equestrian Team.
 
Vstupenky na galashow světového parkuru jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Zajímavosti z výsledků
Global Champions League – Londýn: 1. London Knights, 2. Shanghai Swans, 3. Miami Celtics, 4. Rome Gla-diators, 5. St. Tropez Pirates, 6. Montreal Diamonds, 7. Berlin Eagles, 8. Madrid in Motion, 9. Valkenswaard Uni-ted, 10. Prague Lions, 11. Doha Fursan Qatar, 12. Monaco Aces, 13. Paris Panthers, 14. Scandinavian Vikings, 15. Cannes Stars, 16. New York Empire, 17. Hamburg Giants, 18. Chantilly Pegasus, 19. Cascais Charms.
 
Global Champions League - pořadí po 13. závodu: 1. London Knights 299, 2. Valkenswaard United 261, 3. Miami Celtics 206, 4. Shanghai Swans 205, 5. Rome Gladiators 195, 6. Montreal Diamonds 190, 7. Scandinavian Vikings 189, 8. St. Tropez Pirates 183, 9. Madrid in Motion 178, 10. Berlin Eagles 169, 11. Prague Lions 161, 12. Doha Fursan Qatar 148, 13. Monaco Aces 142, 14. Paris Panthers 141, 15. Cannes Stars 111, 16. Chantilly Pegasus 110, 17. New York Empire 108, 18. Hamburg Giants 95, 19. Cascais Charms 94, 
 
Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague PlayOffs 2018 - kvalifikovaní jezdci - Mexico City: Scott Brash (V. Brit.), Miami Beach: Edwina Topsová-Alexanderová (Aust.), Šanghaj: Gregory Wathelet (Belg.), Madrid: Ben Maher (V. Br.), Hamburk: Harrie Smolders (Hol.), St. Tropez: Carlos Lopez (Kol.), Cannes: Peder Fredricson (Švéd.), Cascais: Nicola Philippaerts (Belg), Monako: Shane Breen (Ir.), Paříž: Sameh El Dahan (Egypt), Chantilly: Daniel Deusser (Něm.), Berlín: Alberto Zorzi (It.), Londýn: Ludger Beerbaum (Něm.).
 
Foto Stefano Grasso / LGCT



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE