reklama 11A

Tlumačovská pohárová premiéra objektivem EquiTV

ikonka

V sobotu 3. března se v Zemském hřebčinci v Tlumačově odehrálo další kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF v parkurovém skákání. Tlumačov hostil tuto halovou sérii vůbec poprvé. Komu se dařilo, se můžete podívat ve video reportáži EquiTV.
08.03.2018 11:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ ZE SKOKOVÉHO ZJP V TLUMAČOVĚ SLEDUJTE ZDE

Poprvé v historii Zimního Jezdeckého poháru České jezdecké federace hostil tento halový seriál Zemský hřebčinec v Tlumačově. Parkuroví jezdci tam závodili o body do seriálového žebříčku v sobotu 3. března. Počty startujících výrazně ovlivnilo mrazivé počasí, které potrápilo celou Českou republiku. 

I tak se však v túře pro děti na ponících představilo šestnáct dvojic, z nichž celkem deset si se základním parkurem obtížnosti ZLP poradilo bez zaváhání. O vítězi tak muselo rozhodnout rozeskakování. Gabriela Kopřivová v sedle Orchids Romaria zajela vydařenou základní část. V rozhodující chvíli však svůj výkon nezopakovala. Chybovala dvakrát a dojela si pro desátou příčku. Kristýna Kalibánová s Normanem dovezla čtyři trestné body a s časem 25,80 sekundy skončila devátá. O čtyři desetiny sekundy rychlejší byla Vanesa Langrová s klisnou Mars Atenou, která inkasovala rovněž čtyři trestné body. Obsadila nakonec osmé místo. Jedno zaváhání potkalo také Denisu Raškovou na koni Merlin. Její tempo bylo však o poznání rychlejší než u dalších chybujících jezdkyň, což pro ni znamenalo sedmou příčku. Šestici účastníků se podařilo absolvovat rozeskakování bez shození, a tak se ve výsledkové listině řadili podle dosažených časů.
Šesté místo brala s údajem na časomíře 17,25 sekundy Karolína Hložková, který sedlala klisnu Gazelu. Od pozice číslo pět jí však dělily pouhé tři setiny sekundy. Tento nepatrný rozdíl vynesl páté místo Barboře Lukešové se Šamanem. Těsně pod stupni vítězů zůstala jezdkyně Klára Malysiaková, jež v Tlumačově startovala s klisnou Carry. Kristýna Kalibánová, která si do Zemského hřebčince v Tlumačově přijela pro body až ze středočeské Staré Boleslavi, se do rozeskakování probojovala s dvěma koňmi. Lépe si vedla v sedle poníka Dollom I Want You, s nímž dokončila na třetí příčce. S dvěma svěřenci postoupila do rozhodující části Eliška Petrusová. S Juráškem procválala cílem s čistým kontem v čase 15,84 sekundy a brala tak pomyslné stříbro. Ještě lepší výkon předvedla s Kačenkou, s níž po bezchybné a nejrychlejší jízdě ve čtvrtém kole letošní Pony túry suverénně zvítězila. Díky účasti v Tlumačově se Kristýna Kalibánová posunula na 3. příčku žebříčku pony jezdců. Na druhou Natálii Veberovou ztrácí tři body, další dva na Petru Pařenicovou, která je lídrem této kategorie.

Malá túra pro jezdce na velkých koních byla tradičně vypsaná jako L s jednou hvězdou, její překážky tedy dosahovaly výšky do 115 centimetrů. Soutěž byla vypsána s návazným rozeskakováním, do kterého každá bezchybná dvojice pokračuje rovnou po překonání poslední překážky základního parkuru. Pro Ivanu Horníčkovou s Thorrem skončila účast v tomto klání předčasně, byla bohužel vyloučena pro předčasný start. Dvě chyby v rozeskakování zaznamenala Tereza Benediktová s Yetim, což jí stačilo na čtvrtou příčku. Slovenská dvojice Sarah Vrabčeková a Gama inkasovala v rozhodující jízdě trestné body za jednu chybu a skončila tak třetí. Čistě překonal obě části parkuru pouze Zdeněk Žíla, a to rovnou se dvěma koňmi. S Jacampem procválal cílem v čase 34,51 sekundy. O celých osm desetin sekundy rychlejší byl s druhým ze svých svěřenců klisnou Loveen Monet a dojel si tak pro vítězství v Malé túře Zimního Jezdeckého poháru. Zdeněk Žíla bodoval v seriálu letos poprvé, a tak jeho tlumačovský triumf neohrozil jezdce na vrcholu žebříčku. První zůstává Jan Štětina s 54 body. 37 bodů má druhá Denisa Vegrichtová a o 7 méně Jennie Kaasová. 

Velká túra na úrovni stupně obtížnosti S s jednou hvězdou byla pro nízký počet účastníků zrušena. Stav bodování tak zůstal nezměněn. V jeho čele je nadále Jan Štětina s 57 body, na druhém místě je Jennie Kaasová s 38 body. Nejlepší trojici doplňuje Václav Studnička s tříbodovým odstupem. Nezkrácené videozáznamy všech parkurových soutěží v Tlumačově najdete na našem webu s adresou www.equitv.cz.
 




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE