reklama 11B

Téměř 70 tisíc Kč od Koní pro Kapku naděje

V sobotu 19. července proběhl na Farmě Ptýrov u Mnichova Hradiště již druhý ročník akce Koně pro Kapku naděje. EquiTV jako mediální partner u toho nemohla chybět a vše pečlivě dokumentovala. Nyní vám přináší souhrnnou reportáž...
12.08.2014 15:14  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
Hned v jejím úvodu jsme krátce vyzpovídali hlavní organizátorku akce Pavlínu Vacátkovou.
 
 
Hlavní část programu zahájil hejtman středočeského kraje, Ing. Miloš Petera, který převzal nad projektem záštitu a jako malý závdavek hned na začátek předal prezidentce NF Kapka naděje paní Vendule Svobodové šek na 20 tisíc korun. Pak už sklízela zasloužený potlesk od diváků jednotlivá jezdecká vystoupení. Pieter van Diphoorn např. zatančil s Vendulkou Šponarovou. Jejich poutavé vystoupení s houslovým doprovodem a zpěvem uchvátilo nejednoho návštěvníka. Skupina Terra Historia předvedla vtipná a také adrenalinová vystoupení v podobě „džigitovky“. Odvážné Pirátky z KaribikuTerezka a Kristínka Lorenzovi, resp. fríští koně manželů Winklerových, předvedly své krásné vystoupení a sklidily zasloužený úspěch
 
Noričtí koně Petra Procházky si odpočinuli od práce v lese a předvedli, že i norik dokáže udělat spoustu parády. Poté se k velkým „tygrům“ přidali malí „tygři“. Úžasní minihorse v zápřeži rovnali síly se spřežením páru norických koní. Dále se představili překrásní shire horse manželů Špinarových. Diváci mohli sledovat drezuru v podání úžasné jezdkyně Natalie Rychtaříkové či práci s kládou mladé, krásné klisny a kočího Eduarda Hubaty. Manželé Pickovi a jejich fríské klisny dopřály nejen dětem poznat krásy Ptýrova ze sedla. Petra Picková také společně s Vendulkou Šponarovou zazářila ve „stříbrném pas de deux“. Ukázky voltiže a paravoltiže si připravil tým TJ Orion Praha v čele s Norou Hořickou. Vystoupení bylo opravdu krásné, plné soustředění a odhodlání. 
 
V programu zazářila další početná ekipa, a to z hřebčína Amerika. Jednalo se o manžele Rotovi a jejich zástupce velšských plemen. Choreografii „na dálku“ trénovali a na výbornou předvedli dámy Vendulka Šponarová s Arnoldem, Monika Krausová a Vladimír Bláha. V krásné, klasické drezurní ukázce s notnou dávkou soustředění předvedli fríské klisny Pavla Šilhánka. Velkým úspěchem bylo kvalitní vystoupení hřebců Henry von Synek a Harold. Leoš Novotný předvedl fríské koně při náročné práci na dvou lonžích, zatímco jeho manželka Monika se představila v sedle. Iva Novotná, Martina Mudrová a strakaté dámy plemene irský cob zakončily odpolední program ve svém poutavém vystoupení v doprovodu houslového dua Femme2Fatale. 
 
Rozloučení opět proběhlo v dojemném pojetí, Vendulka Šponarová a Pieter van Diphoorn zavedli všechny účastníky k dekorování a symbolicky zakončili druhý ročník benefiční akce Koně pro Kapku naděje 2014 vypuštěním kytice modrých balónků. Celkem se předalo nadačnímu fondu Kapka naděje krásných 68 888 Kč, které poputují na oddělení dětské hemato-onkologie FN v Hradci Králové. 



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE