reklama 11B

Taktika start-cíl se v rámcovém programu VP s ČP

Nejen 127. Velká pardubická s Českou pojišťovnou, ale i rámcový program plný prestižních dostihů nabídl napínavé finiše a cenná vítězství. Dařilo se Josefu Bartoši a Marcelu Novákovi, kteří oba zvítězili dvakrát…
09.10.2017 14:23  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Dva trenérské úspěchy si zapsal Stanislav Popelka. A to i v nejprestižnějším dostihu z rámcového programu v Ceně VCES a.s. – Ceně Labe. Vyhrávalo se stylem start-cíl.
 
V Ceně Labe na 5200 metrů zvítězil Vicody, kterého Stanislav Popelka připravil pro žokeje Josefa Bartoše. Vicody si lehké vítězství připsal i přes velkou chybu na Hadím příkopu. Propadl se až na konec startovního pole, ale ztrátu postupně umazával a na travnatý ovál už vbíhal jako první. „Naštěstí to Pepa useděl. Překvapilo mě, že Vicody dokázal ještě vzpamatovat,“ přiznal trenér Popelka, který má s Vicodym stejné plány jako kdysi s Nikasem a Modenou, se kterými také uspěl v Ceně Labe. „Budeme ho směřovat do Velké pardubické,“ prozradil Popelka.
 
Velmi dobře se v dostihu ukázal francouzský účastník Art And Co s žokejem Felixem de Giles. Měl ale problém při překonávání Irské lavice a nakonec do cíle došel „až“ třetí. Předstihl jej Tzigane du Berlais. Čtvrtou příčku vybojoval Wild Danger, za ním se umístil Stretton. Dostih dokončili ještě Sisi Merble, Mlýn, Florendo a Floridas. Renard Argenté do cíle nedošel.
 
Program dostihového odpoledne otevřena Cena firmy Chládek a Tintěra, Pardubice a.s. – Cena Jana Kašpara. V dostihu na 4400 metrů pro pětileté potvrdil svou roli favorita Player. Sice udělal chybu téměř v závěru dostihu, přesto měl dostatek sil na vítězství. V jeho sedle byl Marcel Novák. „Dráha je hluboká, nevěděli jsme, co to s ním udělá. Ale dokázal to zvládnout i s chybami,“ řekl Marcel Novák, aktuálně vedoucí muž překážkového šampionátu. Za Playerem doběhli Mahony, Modřín, Delifo a Manol. Dokončili i Gibb´s Beach, Čerokéz a Ledo.
 
Druhým bodem programu byla Cena Pivovarů Staropramen – Cena Laty Brandisové pro čtyřleté a starší klisny. S naprostým přehledem v ní zvítězila stejně jako v předchozích dvou pardubických startech Izynka, kterou dostihem vedl žokej Lukáš Matuský. Izynku po dostihu dokonce přirovnal k vítězce Velké pardubické. „Myslím, že by to mohla být Registana číslo dva,“ prohlásil. S Izynkou chvíli držela krok nakonec druhá Silk před Dunátou, Vivienne Of Gracie a Lady Bach. Dokončila ještě Carmina.
 
Cena portálu Česko – země příběhů a Cena ČASCH nabídla v poslední době úspěšnou taktiku start – cíl. Tentokrát ji využil Medic s žokejem Martinem Liškou v sedle. V cíli se jim snažila přiblížit favoritka Nancy. Za touto dvojicí se umístili Kornelius, String a Changing Guard. Randy a Imphal byli zadrženi.
 
Taktika start – cíl se vyplatila i v následujícím dostihu – Ceně za podpory společnosti Paragan s.r.o. Využil ji Marcel Novák v sedle Kindly Boye. Průběh dostihu poznamenal hromadný pád už na druhé překážce, která znamenala stopku pro žokeje Lukáše Matuského v dalším dostihovém programu. Kindly Boy zvítězil velmi lehce, za ním se umístili Canton a Avec Charme. Ostatní se do cíle nepodívali.
 
Na těžké půdě potkal hromadný pád také účastníky Ceny hejtmana Pardubického kraje – Ceny Vltavy. Vítězně se v něm prosadil Mirax s žokejem Jaroslavem Myškou. A jak jinak, než taktikou start – cíl. Největším Miraxovým soupeřem byl Marcus Aurelius, který dokončil druhý před Waikitou, Celadonem a Nickem.
 
V Poplerově memoriálu skupiny Profireal Group se stylem start-cíl prosadila outsiderka Loire. K vítězství ji opět dovedl jezdecko-trenérský tandem Bartoš – Popelka. Po třech škrtech do dostihu odskočilo pět koní, mezi kterými se pozornost obracela zejména k Theophilovi. Ten ale chyboval a stejně jako v loňském roce proběhl kolem cílové podkovy druhý. Za ním se umístili Tarant, Starbuck a Step Dancer.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE