reklama 11D

Světový pohár spřežení v Londýně pro Chardona

ikonka

Holandský reprezentant Ijsbrand Chardon se podobně jako v pátek, tak i v sobotu 16. prosince radoval z vítězství. V londýnské Olympii předvedl v soutěži hodnocené v rámci Světového poháru se slušným náskokem nejlepší jízdu v rámci finálové jízdy…
16.12.2017 22:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Suverénem sobotního prvního kola však byl Australan Boyd Exell, který si s připravenou trasou poradil jako jediný účastník pod 130 vteřin. Na své soupeře měl náskok více jak osm vteřin a zdálo se, že si při druhé jízdě své místo pohlídá a naváže podobným výkonem.

Ve finálové jízdě však byl scénář již jiný. Ijsbrand Chardon nastoupil do této rozhodující jízdy pro elitní trojici jako druhý a zajel ve velice dobrém čase 128, 22 vteřiny, a to navíc bezchybně. Mohl tak jen čekat na odpověď svých soupeřů a doufat, že se mu podobně jako v páteční soutěži podaří dosáhnout na příčku nejvyšší.

Australanovi Boydu Exellovi, který startoval jako poslední, se tentokrát nedařilo dle představ a po připsání si pětadvacetivteřinové penalizace nakonec obsadil až konečné třetí místo. O něco lepší výkon totiž podal Belgičan Glenn Geerts, který si připsal čas 132,94 vteřiny a jednu chybu. Z vítězství se tak radoval právě Nizozemec Ijsbrand Chardon.

Jednalo se zároveň o poslední mezinárodní soutěž spřežení na těchto mezinárodních závodech v Londýně.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE