reklama 11A

Světovou parkurovou jedničkou je nadále Farrington

Americký reprezentant Kent Farrington si i v nejaktuálnější verzi světového žebříčku parkurových jezdců drží pozici jedničky. Špičku bodování po přepočtu k poslednímu červencovému dni postihlo několik posunů. V TOP10 jsou nově dva skokani.
04.08.2017 14:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Kent Farrington vede skokový žebříček FEI. Foto: GCT / Stefano Grasso

Kent Farrington (USA) vystoupal na pozici číslo jedna ve světovém žebříčku začátkem května letošního roku a drží se tam i po přepočtu k 31. červenci. Stabilní je také jeho krajan Mclain Ward na druhém místě. 
 
Na třetí a čtvrté příčce si přehodili role Francouz Kevin Staut a Ital Lorenzo de Luca. Staut je nově světovou trojkou, Luca naopak klesl o jedno místo a je čtvrtý. Páté a šesté místo drží stejně jako v červenci Němci, a to Daniel Deusser a Christian Ahlmann. Na sedmou příčku proniknul z druhé desítky švýcarský zlatý olympionik z Londýna Steve Guerdat. 
 
Osmý je Maikel van der Vleuten (NED) před Sergiem Alvarezem Moyou, jenž se na pozici číslo osm dostal z dvanáctého místa. Desítku uzavírá Scott Brash (GBR). Do druhé desítky byli odsunuti Kanaďan Eric Lamaze a Francouz Simon Delestre. 
 
V žebříčku je několik výrazných posunů vzhůru. Skokankou měsíce by se dala nazvat portugalská jezdkyně Luciana Diniz, která se posunula o téměř sto míst, momentálně je pětasedmdesátá.
 
Nejvýše postaveným Čechem je Aleš Opatrný, který je na příčce číslo 218, Emma de Moussac je šest pozic za ním.
 
 
  



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE