reklama 11A

Svátek všech koní Equitana bilancuje své úspěchy

S dvě stě osmi tisíci návštěvníky včetně třiceti dvou tisíc diváků na sedmi nočních show, Equitana potvrdila svou roli největšího světového koňského veletrhu. V termínu 18. - 26. března proběhla ve výstavním centru v německém Essenu.
30.03.2017 17:07  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: Equitana Essen Press

Dokladem úspěšnosti celé akce bylo také plné obsazení patnácti výstavních hal. Equitany se účastnilo celkem sedm set padesát vystavovatelů ze třiceti zemí. Mnohé firmy hovořily o "skutečném nákupním boomu", byly velmi spojeny s průběhem veletrhu. Equitana nabídla jezdecké vybavení z celého světa na jednom místě.
 
Vrcholem jezdeckého umění byla účast Ingrid Klimke. Ingrid Klimke vyhrála vše, co je možné ve všestrannosti vyhrát. Ale když přijela na veletrh, změnila se opět v malou holčičku. "Když můj otec jezdíval na Equitanu, vždy jsem doufala, že pojedu s ním. Milovala jsem HOP TOP show." Olympionička, světová a evropská šampionka měla na Equitaně svůj vlastní program "Ingrid Klimke Live".
 
Letošní čtyři noční vystoupení HOP TOP byly ve znamení takových hvězd, jako je Santi Serra, Alizée Froment a Lorenzo. Představení, která vyvolávala smích, pláč nebo nevěřícný údiv, odměnili diváci potleskem ve stoje.
 
Na tvorbě letošního programu se nepodílel nikdo menší, než pět zlatých olympioniků.  Ingrid Klimke se svým týmovým kolegou Frankem Ostholtem, parkurový jezdec Ludger Beerbaum, z drezurního světa Nicole Uphoff-Selke, německá národní trenérka Monica Theodorescu a Isabell Werth. Tato nekorunovaná královna drezury při nočním představení předvedla svého nadějného Belantise na přehlídce hřebců Pavo Hengste 2017.
 
Vzdělávací projekt na Equitaně slavil úspěch. Každý z devíti výstavních dní se s diváky a návštěvníky dělili o své zkušenosti a znalosti trenéři z různých oblastní koňského světa. Za zmínku stojí Grand Prix jezdkyně Uta Gräf, vynálezce metody “Tellington Touch” Linda Tellington-Jones, dále drezurní trenér Horst Becker, westernový trenér Ute Holm, working equitation expert Stefan Baumgartner, také Kenzie Dysli která je specialistka svobodné drezury a další.
 
Pro čtyřnásobného olympijského šampiona Ludgera Beerbauma to byla vůbec první zkušenost s Equitanou. Představil zde svou vlastní řadu krmení pro koně. "Zájem byl obrovský", pochvaloval si. Zástupce Höveleru souhlasil: "Jsme opravdu spokojeni se zájmem návštěvníků, ještě nikdy jsme nezískali tolik obchodních partnerů, jako letos." I ostatní prodejci byli spokojeni. Každý druhý návštěvník přijel na Eqauitanu s plánem nákupu nebo investice. Na Equitanu dorazilo také pět procent mimoevropských návštěvníků. Diváci přijeli například z Brazílie, Omanu či Izraele.
 
Webové stránky Equitany byly hojně navštěvované. Prezentace na You Tube, Instagramu nebo Facebooku získaly tisíce fanoušků.
 
Příští Equitana zavítá do Essenu v roce 2019, v termínu od 9. do 17. března.
 

Webové stránky Equitany navštivte zde




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE