reklama 11B

Suspendace FEI za dopingové nálezy zrušeny

Mezinárodní jezdecká federace FEI oznámila, že zrušila suspendaci celkem jedenácti jezdců, jejichž koně byli v období od ledna do dubna 2017 testováni na nedovolené látky s pozitivním výsledkem. V těchto případech však za výsledky stála kontaminace.
11.05.2017 12:36  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B

Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Tribunál FEI zrušil suspendaci jedenácti jezdcům – dvěma skokovým, dvěma drezurním a sedmi vytrvalcům. Všichni podle pravidel využili práva požádat tribunál o zrušení suspendace.
 
Dva skokoví jezdci Brazilec Marlon Modolo Zanotelli (kůň Sirene de la Motte ID 103RA62) a Brit Henry Turrell (kůň Blaze of Glory ID 103LD21) byli suspendováni, jelikož jejich koně byli pozitivně testováni v dubnu při CSI Vilamoura (POR) na spartein. Látka se používá při léčbě srdeční arytmie. Ukázalo se však, že spartein je obsažen v rostlině, která na mnoha místech v Portugalsku roste. Tribunál tedy rozhodl na základě důkazů, které jezdci předložili, že mohlo dojít ke kontaminaci. 
 
Stejně tak rozhodl tribunál v případě sedmi vytrvalců a třech trenérů vytrvalosti (jejich jména jsou v odkazu zde). Vzorky byly odebrány na čtyřech různých závodech CEI a byly pozitivní na kofein a několik jeho metabolitů včetně paraxantinu.
 
V neposlední řadě dvě drezurní jezdkyně z USA Adrienne Lyle (kůň Horizon ID 105FJ02) a Kaitlin Blythe (kůň Don Principe ID USA41197) se odvolaly a tribunál zrušil jejich suspendaci. Prokázalo se, že pozitivní nález látky raktopamin, byl způsoben kontaminací krmiva.
 
 
Zdroj: www.fei.org
 
 

 




Štítky: FEIdoping
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE