reklama 11C

Subway Dancer v Ascotu třetí v Champion Stakes

ikonka

Výborného výsledku dosáhl v sobotu v anglickém Ascotu Zdenem Koplíkem připravovaný reprezentant stáje Bonanza Subway Dancer, když v sedle s Radkem Koplíkem finišoval na třetím místě v Gr. 1 QIPCO Champion Stakes…
22.10.2018 08:19  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Ty jsou jedním z vrcholů podzimní části britské dostihové sezóny. Loňské vítězství v tomto dostihu suverénně obhájil svěřenec Johna Gosdena Cracksman (F, Dettori), který druhému v cíli Crystal Oceanovi (W. Buick) nadělil propastných šest délek, jen tři čtvrtiny délky vzdálené třetí místo pěknou koncovkou získal Subway Dancer.
 
Historie Champion Stakes sahá až do 19, století, neboť první ročník se uskutečnil již v roce 1877, status Gr. 1 získal hned při zavedení současného způsobu kategorizace nejlepších dostihů v roce 1971. Původním domovem tohoto dostihu byl Newmarket, do Ascotu byl přesunut až v roce 2011, kdy se stal součástí nově vytvořeného British Champions Day jako finálový dostih British Champions Series na středních distancích. Jeho dotace byla navýšena na 1 300 000 Ł a v roce 2011 se jednalo o nejbohatší britský dostih, z této pozice o ho o rok později opět sesadilo Epsom Derby.
 

Celou zprávu najdete POD TÍMTO ODKAZEM

 




reklama 13B

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE