reklama 11D

Stránky SVAZCT přesměrovány na obsah webu SCHČT

V krizové situaci ve Svazu chovatelů českého teplokrevníka došlo k dalšímu nečekanému kroku. Tzv. „prosincové předsednictvo“ SCHČT nechalo přesměrovat URL adresu www.svazct.cz, kterou doposud ovládalo „červnové předsednictvo“, na původní web SCHČT...
07.02.2017 14:54  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Doposud každá ze stran publikovala svá stanoviska a názory na rozdílných doménách. Původní doménu www.schct.cz ovládalo a stále ovládá „prosincové předsednictvo“, zatímco „červnové předsednictvo“ si založilo provizorní web na adrese www.svazct.cz. Jenže doménu nechalo zaregistrovat na Svaz chovatelů českého teplokrevníka z.s., čehož využilo „prosincové předsednictvo“ a nechalo doménu přesměrovat na původní svazové stránky
 
Aktuálně tak členové SCHČT a celá hipologická veřejnost přístup k informacím pouze ze strany „prosincového předsednictva“tedyna informace publikované prostřednictvím nezávislých médií, příp. médií, která otevřeně sympatizují s tzv. „červnovým předsednictvem“.
 
Snažili jsme se získat stanovisko obou stran, a tak jsme kontaktovali jak Miloslava Perníčka – předsedu „prosincového předsednictva“ SCHČT, který měl ovšem v úterý 7. února 2017 krátce po 14. hodině na svém telefonu aktivní hlasovou schránku, tak Ing. Rostislava Zicha – pověřeného člena „červnového předsednictva“ SCHČT. „Přiznám se, že o přesměrování adresy SVAZCT.CZ jsem doposud nevěděl. Pokud je tomu tak, tak to jen dokazuje, že bývalé vedení chce disponovat vším a chce mít vše jen pro sebe,“ stručně konstatoval Ing. Rostislav Zich.
 
Připomeňme, že tzv. „červnové předsednictvo“ SCHČT svolává na druhou polovinu února devět oblastních schůzí. Tyto schůze však „prosincové předsednictvo“ SCHČT označilo dopředu za neplatné. Otázkou také zůstává, zda svolávané oblastní schůze nabídnou řešení patové situace.
 
Oboustranně závazným řešením by mohla být snad jen mimořádná konference, která může být svolána dle stanov SCHČT na žádost předsednictva svazu nebo poloviny řádných členů. Vzhledem k tomu, že aktuálně fungují hned dvě předsednictva SCHČT, která se obě považují za právoplatně zvolená, je pouze na řádných členech, zda vezmou v nadpoloviční většině nápravu situace do svých rukou a donutí obě nesmiřitelné strany k uspořádání mimořádné konference, která by musela být uznána všemi členy SCHČT bez ohledu na dosavadní dění. Zda se najde dostatečné množství řádných členů SCHČT, kteří by se k tomuto kroku odhodlali, ukáže až čas.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE