reklama 11C

St. Tropez Pirates mají účast v PlayOffs jistou

ikonka

Dalším z týmů, který se v prosinci představí při galashow světového parkuru Prague PlayOffs jsou St. Tropez Pirates. V aktuální hodnocení týmů v žebříčku Global Champions League jsou na osmém místě, a tak se na ně jejich fanoušci mohou už teď těšit.
27.09.2018 11:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Šestnáct nejvýše postavených družstev z bodování ligové soutěže má zajištěnou vstupenku do pražského finále série, takzvaného Super Cupu. Osmí jsou momentálně Piráti ze St. Tropez, kterým se v sezoně 2018 podařilo zvítězit ve dvou kolech. První triumf slavili v Hamburku začátkem května, podruhé dominovali v Berlíně během posledního červencového víkendu.
 
V obou případech u toho nechyběl jeden z jejich nejzkušenějších členů dvaatřicetiletý Belgičan Pieter Devos. Ten si v sérii Global Champions v minulosti připsal již řadu úspěchů. První Grand Prix vyhrál v Šanghaji v roce 2014. Letos sedlá nejčastěji desetiletého belgického hřebce Claire Z a třináctiletého valacha Aparta.
 
Další jezdkyní z řad St. Tropez Pirates je Edwina Tops-Alexander. Ta je v Global Champions nesmírně úspěšná. Pouze dva jezdci v historii seriálu dokázali dvakrát vyhrát celoroční bodování. Právě Australanka Tops-Alexander je jednou z nich. Šampionkou se stala letech 2011 a 2012. V této sezoně podpořila družstvo při hamburském kole, navíc nenašla přemožitele také v Grand Prix v Miami, čímž si zajistila místo na startovní listině další speciální soutěže připravené pro pražský mítink – takzvané Super Grand Prix. Nejčastěji sedlá hvězdnou jedenáctiletou hnědku Californii.
 
Na úspěchu Pirátů ze St. Tropez při ligové soutěže v Hamburku se podílela teprve čtyřiadvacetiletá Laura Klaphake, která je pro letošní sezonu zařazená do národního družstva Německa. Je čerstvou držitelkou bronzové medaile ze Světových jezdecký her 2018, když právě s týmem bodovala v sedle klisny Catch Me If You Can.  Také v ligovém klání je tato oldenburská hnědka její největší oporou. 
 
V sestavě je dále řecká jezdkyně Athina Onassis, která se v sedle hnědáka MHS Going Global blýskla dvěma bezchybnými koly v ligové soutěži při patnáctém mítinku v Římě. Jejími dalšími svěřenci jsou hřebec Cinsey a valach Inca Boy van T Vianahof. 
 
Celek doplňuje další zkušený skokan Wout-Jan van der Schans z Nizozemí. V roce 1988 byl na olympijských hrách v Soulu, v témže roce i v dalších dvou letech se kvalifikoval do finále Světového poháru. Mistrovství Evropy absolvoval v roce 1987 a 2001. Pro seriálové soutěže má patnáctiletého valacha Capetowna. 
 
Poslední závod série Global Champions před prosincovým Prague PlayOffs 2018 ve vysočanské O2 areně se uskuteční v katarském Dauhá od 8. do 10. listopadu. Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018, jež se koná od čtvrtka 13. do neděle 16. prosince, jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso / GCL a Mario Grassia / GCL



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE