reklama 11B

Soutěžte o zajímavé ceny s Aktivním zvířetem

ikonka

/PR článek/ Pod značku Aktivní zvíře patří veterinární řada produktů, kterou vyrábí významná biotechnologická společnost Contipro a.s. S Aktivním zvířetem můžete nyní soutěžit o atraktivní ceny. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku...
19.02.2018 15:37  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12B
Pod značku Aktivní zvíře patří veterinární řada produktů, kterou vyrábí významná biotechnologická společnost Contipro a.s. Je to ryze česká společnost, která se zabývá výrobou a výzkumem kyseliny hyaluronové (HA). Protože jsme odborníci právě na tuto sloučeninu, která má velmi speciální vlastnosti, je právě kyselina hyaluronová hlavní součástí našich produktů. A proč právě kyselina hyaluronová? Její velkou výhodou je, že se v těle běžně vyskytuje – je součástí mezibuněčného prostoru a má speciální viskoelastické vlastnosti. Ve zvýšené míře se vyskytuje v očích, vlasech, kůži nebo právě v kloubech. 
 

HA „tlumič nárazů“ v kloubech

 
V kloubech je kyselina hyaluronová významnou součástí kloubní tekutiny. Díky jejím speciálním vlastnostem zde slouží jako tzv. tlumič nárazů a „promazává“ chrupavky. Kyselina hyaluronová je proto významnou součástí naší kloubní výživy – GelorenHA pro koně a Geloren dog pro psy. Kloubní výživa Geloren má nezvyklou želatinovou konzistenci a zvířatům moc chutná. Koňská varianta je sladká a chutná po višních, psí varianta je zase ovoněná uzenou šunkou.
 

HA v procesu hojení ran

 
Zvýšené množství kyseliny hyaluronové můžete také najít v kůži, kde má spoustu užitečných funkcí. Mimo jiné se zapojuje do procesu hojení ran, který pomáhá regulovat a nastartovat hojení i špatně se hojících ran. Této vlastnosti kyseliny hyaluronové se potom využívá v přípravku Anigran – kyselina hyaluronová v kombinaci s komplexem jodu dokáže nastartovat i špatně se hojící a stagnující rány a navíc během hojení nedochází k tvorbě hypergranulací.
 

HA v péči o zuby a dásně

 
V dutině ústní využíváme síly kyseliny hyaluronové v přípravku na zklidnění dásní Dentaren – lze ho použít pro ošetření dásní po čištění zubů psů ultrazvukem, nebo na ošetření jakéhokoliv poranění v dutině ústní – např. po extrakci zubu. Pro doplnění ústní hygieny potom nabízíme dentální tyčinky Kelparen, které bojují proti usazování zubního plaku a kamene u psů a koček. Působí trojím účinkem, takže zuby ještě mechanicky čistí a pomáhají zklidňovat podrážděné a zanícené dásně.
 
Pojďme si tedy zasoutěžit o produkty z řady Aktivní zvíře. Odpovězte na naše soutěžní otázky a vaše odpovědi zašlete na adresu soutez@contipro.com do 26. února 2018. Deset z vás, kteří správně odpovíte na soutěžní otázky, odměníme.
 
1.– 3. místo – kalendář a tričko AZ + sáček gelorenu HA
4. – 7. místo – kalendář a látková taška AZ
8. – 10. místo – kalendář AZ
 

1. Které aktivní látky jsou obsaženy v Gelorenu dog a nejsou v Gelorenu HA?

a) kyselina hyaluronová a glukosamin
b) glukosamin a hydrolyzovaný kolagen
c) želatina a chondroitin sulfát
 

2. Kolik tyčinek obsahuje jedno balení dentálních tyčinek Kelparen?

a) 10
b) 20
c) 30
 

3. Jakou příchuť má GelorenHA?

a) višeň
b) uzená šunka
c) jablko
 

Pokud potřebujete s odpovědí poradit, mrkněte na stránky https://www.aktivnizvire.cz/




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE