reklama 11C

Soutěž ve vytrvalosti na WEG v Tryonu byla zrušena

ikonka

Ve čtvrtek 14. září měl na WEG proběhnout jeden z prvních medailových ceremoniálů. Rozhodnuto již mělo být o mistrech světa ve vytrvalosti. Soutěž však byla zrušena. Dle FEI bylo hlavním důvodem počasí, problematická však byla i připravená trať.
13.09.2018 08:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto: FEI / Martin Dokoupil
 
Mezinárodní jezdecká federace FEI vydala oficiální tiskovou zprávu, v které uvádí, že soutěž vytrvalosti, jež měla v Tryonu proběhnout ve středu 13. září, byla zrušena kvůli vysoké teplotě a vlhkosti, která představovala pro koně a jezdce nebezpečí. Stalo se tak po dohodě hlavního rozhodčího, technického delegáta, prezidenta veterinární komise a pořadatele v souladu s článkem 109.12 všeobecných pravidel.
 
„Bylo to velmi složité a těžké rozhodnutí. Bylo tak učiněno ve prospěch jezdců a koní. Odpolední počasí přineslo po silném dešti extrémní vlhkost a rostoucí teplota již nebyla pro dvojice bezpečná“, uvedl prezident veterinární komise Thomas Timmons.
 
Dále tiskové prohlášení zmiňuje „neplatný start“ soutěže ve středu ráno. Mnoho dvojic totiž mělo problém s orientací na trase a start byl opakován. Situaci bude prověřovat nezávislá komise FEI, která vyslechne jezdce, pořadatele, dobrovolníky na trati a výsledkem se bude zabývat Byro FEI. Tolik k vytrvalosti v Tryonu říká FEI.
 
Další zdroje uvádějí, že po ranním startu byla soutěž na 160 km zastavena po prvním kole. Řada jezdců totiž na trati zabloudila. Organizaci podle informací provázel velký chaos, některé dvojice absolvovaly kompletní první kolo správně, ale jiné dvojice byly na trase špatně směrovány. Po přerušení soutěže koně prošli znovu veterinární re-inspekcí a odstartovali na zkrácenou trasu na 120 km. Ta pak byla zrušena kvůli počasí. Údajně vzniká podpisová akce jezdců, aby byla soutěž přesunuta do jiného termínu a na jiné místo.
 
Zdroj: web FEI, Horse and Hound, Horse-Canada
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE