reklama 11D

Sobotní předkrm před VP s kvalitní společností

Letos potřetí bude sobotní předkrm před Velkou pardubickou patřit překážkovému dění. V sobotu 7. října se tak diváci mohou těšit na dvě velice atraktivní klání nejvyšší kategorie přes proutěné překážky…
04.10.2017 11:26  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Letos potřetí bude sobotní předkrm před Velkou pardubickou patřit překážkovému dění. V souvislosti s kolizí s Pohárem Josefa Váni ve Velké Chuchli byla klasická steeplechase Stříbrná trofej přesunuta již na červencový termín, ale i tak zbývají dvě velice atraktivní klání nejvyšší kategorie přes proutěné překážky.

V kolébce turfu Anglii jsou proutěnky velice populární, a tak nezbývá věřit, že i v České republice si je oblíbí více příznivců. První dostih, jediný v sezóně v Pardubicích rovinový, pro amatérské jezdkyně, bude odstartován v pravé poledne.

Na startu letošního Křišťálového poháru města Pardubic na 3400 metrů se schází jen půltucet jmen, ale kvalita rozhodně nechybí. Aztek do loňska kombinoval roviny a překážky, letos už se specializuje na skoky. Před čtyřmi týdny startoval ve Velké Chuchli a obsadil třetí místo za Tahinim a Mustamirem. Wicker Stone se letos na proutěnky v Pardubicích specializoval a zatím maximem jsou dvě třetí místa. Po dvou letech se na českých drahách opět představí derby-vítěz 2011 Roches Cross. Přes léto mívá problémy dýcháním, a tak trenér Josef Váňa jeho starty směřuje spíše do chladnějšího období. V únoru v Pise vyhrál proutěnkářskou grupu 1 na 4000 metrů a před tím se prosadil i na kratších distancích. Pokud nebude v sobotu teplo, těžko bude hledat soupeře.

Terapena letos vyhrála ve francouzském Fontainebleau a také v Itálii, ale bohužel poslední start pro pád nedokončila, pokud se vyvaruje chyby, může favorita potrápit. Flower of Love letos jednou vyhrála v Pardubicích, ale mezi elitou obsadila před čtyřmi týdny páté místo. Poprvé se v České republice představí čtyřletý francouzský odchovanec Duc d’Oudairies. Na skocích absolvoval pět startů, jednou vyhrál a čtyřikrát se umístil, francouzský handicap 56 není špatný, ale tuzemská špička by se měla pohybovat okolo známky šedesát. Minimálně to bude první víkendové srovnání české špičky a francouzského koně, který je v republice zhruba měsíc.

Mezi tříletými, kteří se v překážkových dostizích pohybují prvním rokem, bude favoritem Arkalon. Svěřenec Pavla Tůmy absolvoval letos v Pardubicích dva starty a oba s přehledem vyhrál, první o tři délky a druhý o šest. Navíc v sedle bude mít Jana Faltejska, který s ním absolvoval poslední start. V září kralovala proutěnkám Apas Rocka a dvojici jezdec Ferhanov a trenérka Vocásková se letos nadmíru daří, proto favorita mohou potrápit. Dvakrát v Mimoni dokázal vyhrát Mansur, ale v září v Pardubicích na Apas Rocku nestačil. Pomalu jde nahoru překážková výkonnost Nicka.

Zajímavým koněm může být Josefem Váňou připravovaný Rozina. Životní debut si odbyla ve Francii, kde dokončila devátá. I to bude zajímavé srovnání české a francouzské úrovně dostihů. Zahraniční účastnicí je slovenská Tanata, která debutovala na skocích v Bratislavě druhým místem. Pořadím může zamíchat také Palazzo Corsini, v červnu byl favoritem Českého derby, ale tam neuspěl, tak ho Grzegorz Wroblewski přesunul na skoky, ve třech startech se umístil, ale nezvítězil. Minulý čtvrtek se představil neúspěšně na rovině v Karlových Varech.

Na startovních listinách sedmi sobotních dostihů je 51 jmen, a tak by výběr pro sázky mohl být jednodušší, než bývá v Pardubicích obvyklé.

 

PROGRAM DOSTIHOVÉHO DNE

12:00     Cena podporovaná závodištěm Merano
doprovodný program – dostih na ¼ míle
13:00     Memoriál Ing. Jiřího Šindlera – 33ti násobného startéra Velké Pardubické 
13:40     Cena společnosti BOHEMIA SEKT, s.r.o. 
doprovodný program – „Malá pardubická pony“ – dostih poníků
14: 40    Memoriál Carlo Biffi  
15:20     Cena společnosti  K - K Metal a.s.       
16:10     Zlatá spona tříletých – Cena podporovaná závodištěm Wroclaw
16:45     Křišťálový pohár města Pardubic

 

Zdroj: tisková zpráva – Dostihový spolek a.s.




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE