reklama 11A

Sobotní mistři při MČR pony ve Zduchovicích

ikonka

Ve Zduchovicích pokračovalo mistrovství České republiky pro pony jezdce ve skocích a drezuře v sobotu 25. srpna, kdy se rozdávaly další medaile. Mistry se stali Anna Kykalová, Johana Vašáryová, Zuzana Hradilová, Adéla Sokolová a tým Severní Morava…
26.08.2018 07:26  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Během sobotního dne se rozdalo celkem pět sad medailí. Jako první se během dne radovala mezi skokovými jezdci Anna Kykalová, která se Sunny Boyem 1 udržela vedení. V sobotním třetím kole pro jezdce ve věku 8-10 let na pony do 135 centimetrů taktéž nechybovala a dojela si tak pro zlatou medaili. Stříbro získala za své výkony Kristýna Veverková, která sedlala poníka Sankao Alegres. Na třetí pozici pak zůstala Vanessa Bahledová, která se tak mohla radovat z bronzu. Tato jezdkyně sedlala Myšlenku 1.

V rámci skokové části si v sobotu rozdělily medaile také družstva pony do 135 centimetrů. O zlato se nakonec muselo rozeskakovat, neboť dvě družstva měla po dvou kolech shodně 5 trestných bodů. Lepší výsledek v rozeskakování nakonec přinesl zlato pro tým Severní Morava, který nastoupil ve složení David Navrátil (Dollom Sharivari), Tina Barvířová (Orcán Silver), Nikol Rypková (Annabelle) a Sofie Valčíková (Lipo). Druhou pozici obsadili zástupci východních Čech před třetí Prahou 2.

Další tři sady medailí byly v sobotu určeny pro drezurní jezdce. Mezi jezdci ve věku 11-13 let na pony do 135 centimetrů se z titulu radovala Johana Vášáryová. Ta s Goldenbay Happy Morning předvedla v sobotu druhou nejlépe hodnocenou jízdu, v součtu jí to však stačilo na zlato. V průměru si připsala 68,974 %. Na druhé místo se díky sobotnímu výkonu posunula Marie Lumbachová s My Tender Dream, která získala po zprůměrování obou jízd 68,333 %. Bronz pak obdržela Barbora Kavanová s Maxem Glassor za výkon 67,981 %.

Naopak mezi jezdci ve věku 8-10 let na pony do 148 centimetrů se pořadí na prvních třech místech oproti prvnímu kolu nijak nezměnilo. Mistrem se stala Adéla Sokolová se Zeklanem s výsledkem 68,430 %. Stříbrnou příčku obsadila Barbora Krejčířová s Maroankas Marcellem (66,796 %) a bronz brala Veronika Sedláčková s Jasperem 3 (65,271 %).

V kategorii jezdců 11-13 let na pony B bylo možné vidět tři výkony hodnocené nad 70 %. Nejlepší sobotní výkon podala Tereza Matoušková s Coelenhage´s Las Vegas, po zprůměrování obou kol jí to však na první místo stejně nestačilo. Se ziskem 70,032 % skončila druhá. První místo si totiž díky náskoku z kola prvního udržela Zuzana Hradilová s Prince. Tato dvojice získala 70,545 %. Bronz pak obdržela Karolína Dvořáková a Pretty GInger za výkon ohodnocený 68,910 %.

Další mistry přinese nedělní den, který uzavře letošní mistrovství České republiky pony ve Zduchovicích.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete v záznamu závodů. Stránky pořadatele jsou dostupné ZDE.  Online výsledky je možné sledovat TADY

Foto: Ria Lacina Hoffmeisterová




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE