reklama 11A

Sobotní dění při ČSP v Litomyšli

ikonka

O závěr 3. závodního dne kvalifikačního kola Českého skokového poháru v Suché u Litomyšle se postaralo finále Amateur Tour. Po rozeskakování si v sobotu 9. června připsala nejvíce bodů do žebříčku Sandra Petkovič, a to za výkon s koněm Jacqueline…
09.06.2018 19:38  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Finálové kolo Amateur Tour v rámci ČSP VC Litomyšle se jelo již v sobotu, kde na startovní listině bylo 26 dvojic, které se kvalifikovaly předchozími starty. Do rozeskakování se čistým výkonem probojovalo 12 dvojic. Nejrychlejší v cíli byla Sandra Petkovič a Jacqueline (JK Dianna Sobotovice). Druhá na výsledkové listině byla Dana Pinkavová a La Cora (JK Stará Ves), třetí poté Rozálie Zykánová a Be My Guest (JK Prohoses). Pětici nejlepších doplnily ještě Martina Svobodová a Zuzana Tyšerová.

 Sobotní ráno v areálu Suchá u Litomyšle zahájila soutěž stupně „L**“, která se jela jako Malá túra. Nejrychleji a bezchybně v cíli byl třetí startující od konce – Miloslav Příhoda a Quibcona (JK Flamenco Sloupno), který jediný stlačil čas parkuru pod 55 sekund. Druhý se umístil Ladislav Vachutka a Elliot 133 (Horses Háj), třetí byla Michaela Špatná v sedle Poison Ivy (JK Skrip Dobročkovice).

Druhá kvalifikace Czech Junior Cupu následovala v dopoledním programu ČSP VC Litomyšle. Byla to dle rozpisu další soutěž na čas – nejvíce se dařilo dvojici Jetta a Viktor Skutecký. Stříbrnou pozici obsadila Valentýna Kuková a Shadow 5, bronz patřil opět Viktoru Skuteckému a Jolly Joker.

Další soutěží byla Střední túra, skoková soutěž „S**“, ve které odstartovalo bezmála 70 dvojic. Stejně jako v pátek zvítězila na tomto stupni Alžběta Vojtková a Pinky Pay reprezentující SK Gestut Murhof Melichar. Druhý byl domácí Rudolf Doležal v sedle Lary Croft, třetí Miloslav Příhoda a Mystic VD Wellington (JK Flamenco Sloupno).

Generálkou před nedělní Velkou cenou byl parkur stupně „ST**“. Velmi zásadní veličinou pro celé startovní pole byl stanovený čas – mnoho dvojic mělo problém parkur stihnout bez penalizace. Dlouhou dobu vedla Barbora Vojtková a Etcetera (SK Gestut Murhof Melichar) s čistým výkonem a časem 79,67 sekund. Sestra Barbory, Alžběta, předvedla v sedle Capua skvělý výkon a zařadila se tak těsně za svou sestru. Třetí od konce však startoval Jan Štětina s Gylordem S (Stáj Schneider), který obě sestry předjel a zaslouženě zvítězil. Těmito třemi dvojicemi také skončil výčet dvojic bez trestných bodů.

 

Startovní a výsledkové listiny naleznete v záznamu závodů, viz odkaz níže. Stránky pořadatele jsou ZDE.

Zdroj: Tisková zpráva areálu Suchá

Foto: Michaela Javůrková




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE