reklama 11D

Smolders vítězem Grand Prix v Bordeaux

ikonka

Nizozemskému jezdci Harriemu Smoldersovi se ve francouzském Bordeaux skutečně daří. To potvrdil během neděle 4. února, když nenašel přemožitele ve skokové Grand Prix při CSI5*-W. V rozeskakování dovedl vítězně do cíle svého koně Emerald N.O.P…
04.02.2018 17:47  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Tentokrát se do rozeskakování této soutěže dostalo hned čtrnáct dvojic, které si poradily bezchybně se všemi nástrahami základního kola. V napínavém rozeskakování pak deset účastníků zopakovalo bezchybný výkon, a tak velikou roli hrál jejich dosažený čas. Nejednalo se v tomto případě ani tak o vteřiny, jako spíše desetiny vteřiny.

Zcela nejrychleji se nakonec do cíle dostal Harrie Smolders, který navázal na úspěchy z předešlých dnů. Tentokrát si nejlépe poradil s trasou parkuru společně s koněm Emerald N.O.P. Jejich dosažený čas činil 33,06 vteřiny. O zhruba půl vteřiny za ním zaostal jeho krajan Jur Vrieling. Ten se tak společně s koněm VDL Glasgow v. Merelsnest N.O.P. radoval z druhé pozice.

Simon Delestre velice toužil po vítězství na domácí půdě, nakonec se musel sklonit před duem holandských zástupců. Jeho čas 34,60 vteřiny, na který dosáhl s koněm Grain Line, nakonec stačil na třetí příčku výsledkové listiny. Jen o osm setin pomaleji se pak do cíle dostal čtvrtý Robert Whitaker a Catwalk IV. Další čtyři setiny vteřiny navíc pak rozhodly o páté pozici pro švédskou dvojici Irma Karlsson a Ida van de Bisschop. Rozdíly mezi třetí a pátou pozicí tak byly skutečně malé.

V úvodu nedělního dne se konala ještě jedna zkouška v rámci CSI5*-W, kde výška překážek dosahovala maximálně 150 centimetrů. Vítězem se stal Mark McAuley a Valentino Tuiliere, tedy irská dvojice.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE