reklama 11B

Smolders slaví jistou účast v pražském Play Offs

ikonka

Global Champions Tour2018 má dalšího vítěze. Harrie Smolders z Nizozemí se s jistotou zúčastní Longines Global Champions Super Grand Prix, a to díky své výhře v dalším kole GCT, které se konalo během soboty 12. května v německém Hamburku…
12.05.2018 22:02  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Harrie Smolders, aktuální světová jednička, předvedl výbornou jízdu v sobotní Grand Prix. V Hamburku při CSI5* sedlal svého hřebce Don VHP Z a jen těsně porazil mladého talentovaného Němce Maurice Tebbela, který představil koně Chacco Boy. Elitní trio pak doplnila švýcarská hvězda Martin Fuchs a Chaplin.

V rámci tohoto závodu se výjimečně na startu nesešli nejlepší jezdci dosavadního bodování, neboť britští reprezentanti Scott Brash i Ben Maher chyběli. Naopak si toto hamburské kolo nenechala ujít před soutěží třetí Edwina Tops-Alexander startující za Austrálii, a také Belgičan Pieter Devos. Ten figuroval na páté pozici.

A právě Edwině Tops-Alexander se v Hamburku poměrně dařilo a na konto si připisovala body. Aktuálně je tak díky Hamburku v žebříčku druhá, když si v tomto pátém kole připsala na své konto 19 bodů. Celkem jich tak má 119 a nestačí jen na Scotta Brashe, který má nyní 131 bodů.

Harrie Smolders startoval v rozeskakování jako druhý jezdce celkem se sedmi účastníků. Velice dobře se dostal z druhého na třetí skok, kde se mu podařilo dobře zatočit. Jednalo se o oranžový skok, který působil problémy mnoha koním již v základním kole. Po překonání tohoto skoku v rozeskakování Smolders přidal a důvěřoval zcela svému koni. Ten překonal zbytek parkuru výborně, a nakonec to dvojici stačilo na vítězství.

„Můj kůň má tuto arénu moc rád. Většinou zde předvádí velice dobré výkony a jsem rád, že to dnes zopakoval. Zároveň pro nás hrála i připravená trasa rozeskakování, která mému koni skutečně vyhovovala. Je velmi dobrý skokan a já musím dávat pozor na to, abych využil efektivně jeho energii,“ popsal Harrie Smolders.

Tentokrát se pouze dvěma jezdcům podařilo dokončit i rozeskakování bezchybně. Jako první dosáhl na dvojitou nulu pozdější vítěz Harrie Smolders, který absolvoval připravenou trasu parkuru v čase 37,97 vteřiny. Druhou dvojitou nulu pak zapsat poslední startující, a to Maurice Tebbel. Ten se dostal do cíle v čase 39,14 vteřiny.

„Myslel jsem na to, že do té doby dokončil pouze jeden jezdec bezchybně. Zároveň jsem věděl, že Harrie je rychlý – hodně rychlý – jezdec. Takže jsem s druhým místem moc spokojený. Snažil jsem se jet více na čistotu, abych si zajistil druhou pozici.  Pro mě to byl dnes neuvěřitelný den. Vyhrál jsem první soutěž s mým devítiletým hřebcem a poté jsem vyměnil koně a dojel si pro druhé místo. Je to skvělé,“ zmínil své dojmy Maurice Tebbel.

Nejrychlejším jezdcem rozeskakování byl nakonec třetí Martin Fuchs, kterého právě jedno shození stálo vítězství. O necelé tři desetiny vteřiny totiž dokončil rychleji než Smolders.

„Měl jsem dnes dobrou startovní pozici v rozeskakování, když jsem startoval jako předposlední. Měl jsem tak čas sledovat jezdce před sebou. Viděl jsem Harrieho a jeho velice rychlou jízdu. Vím, že můj kůň je od přírody rychlý. Proto jsem chtěl riskovat a jít do toho na plno. Ale bohužel jsem šel až příliš rychle do kombinace a měli jsme lehký dotek na přední bariéře. Ale jsem velice rád za třetí místo,“ popsal Martin Fuks.

 

Kompletní výsledky naleznete TADY a ZDE.

 

Zdroj: Tisková zpráva GC

Foto: Stefano Grasso/LGCT

 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE