reklama 11D

Skokový trénink s BT: zvýšení aktivity pohybu koně

EquitTV Vám přináší nový seriál tréninkových videí s českou reprezentantkou a trenérkou Barborou Tomanovou, která by pro vás měla být inspirací při zimní přípravě na novou sezonu. Pojďme se podívat, co nám Barbora Tomanová připravila v první lekci.
29.12.2014 16:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
První díl seriálu je zaměřený na zvýšení aktivity pohybu koně, zlepšení reakcí na pomůcky a zlepšení techniky skoku. Pro uvolnění na začátku tréninkové hodiny je velmi dobré zvolit přechody z kroku do klusu a z klusu do cvalu, nejlépe bez třmenů, protože tak je jezdec víc zapuštěn do sedla.
 
Dalším užitečným cvičením je práce na kavaletách na kruhu, při které je třeba dbát na vedení vnější otěží a pořádně přiloženou vnitřní holeň. Pokud kůň překonává kavalety správně, stačí najet dvakráttřikrát z každé ruky a můžeme pokračovat k dalšímu cvičení, kterým je 5 „IN-OUTů“. Vzdálenost mezi nimi je přizpůsobená potřebě konkrétního koně, v tomto případě lehce zkrácená, aby kůň více zapojoval záda
 
Jedním z cviků je také překonání kolmého skoku z rovného nájezdu. Pomocí kavalety před skokem přivedeme koně co nejblíže ke skoku a on pak musí opět více používat záda. Ukážeme si také, jak díky dvěma opřeným barierám lépe přivedeme a udržíme koně na středu. Posledním cvičením v dnešním díle je řada oxerů, která díky vzdálenostem nutí koně nad skokem se roztáhnout a mezi skoky zkrátit, což pomáhá zlepšovat techniku skoku. Podrobné informace a mnoho užitečných rad Barbory Tomanové najdete ve videu.



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE