reklama 11D

Skokový trénink s BT zaměřený na chyby jezdce

Třetí díl tréninkových videí s Barborou Tomanovou je zaměřen zejména na chyby jezdce. Figuranty jsou tentokrát desetiletá klisna a její jezdkyně. Klisna má sklony při práci tlačit záď dovnitř kruhu a ani na dlouhé stěně nejde rovně...
09.03.2015 09:17  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C


VIDEO MŮŽETE ZHLÉDNOUT ZDE

...uvidíme praktické pokyny, jak může jezdec tento nešvar ovlivnit.

Dvojice začíná opět důkladným opracováním a uvolněním s četnými přechody. Jezdkyně pracuje bez třmenů kvůli stabilnějšímu sedu. Dalším cvikem jsou kavalety na kruhu. Poslouží k procvičení prodlužování a zkracování. Stejně jako v minulém díle absolvuje také řadu na dlouhé stěně s tunely.  
 
Zajímavým prvkem tohoto tréninku je gymnastická řada, která je specifická tím, že oxer jako součást řady je postavený uprostřed. Obvykle bývá gymnastická řada oxerem zakončená. Důvodem umístění oxeru v řadě je to, že v takovém pořadí simuluje situaci v parkuru, např.trojskoku. Barbora Tomanová nám mimo jiné vysvětlí, proč je tolik důležité držet pěsti nahoru a lokty u těla, jak je opakovaně v jejích lekcích připomínáno. Mnoho jiných informací a praktických pomůcek už najdete přímo ve videu.



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE