reklama 11A

Skokový Zimní pohár se přesouvá do Hradištka

ikonka

Hradištko u Sadské se v letošním roce již podruhé stane dějištěm Zimního jezdeckého poháru 2018 ve skocích. Tentokrát se jezdci představí při páté kvalifikaci, a to v sobotu 10. března. Zároveň se jedná o poslední kolo před finále v Lysé nad Labem…
07.03.2018 22:06  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Skokoví jezdci mají za sebou čtyři kvalifikační kola, konkrétně dvě v Královicích, jedno v Tlumačově a jedno v Hradištku u Sadské. Právě tam se v rámci letošního ročníku vrací podruhé a naposledy před finálovým mítinkem v rámci Jezdeckého festivalu na výstavišti v Lysé nad Labem. 
 
Zájem ze strany jezdců je především o letošní novinku, a to Pony Tour. Nejen, že v této túře jsou výsledky nejvíce vyrovnané, ale nejlépe bodující jezdci si nenechají ani tuto pátou kvalifikaci ujít. Ve vedení je o pouhé dva body Petra Pařenicová, která bude v bodované soutěži Pony Tour sedlat hned dva poníky. Tato soutěž na stupni ZLP se jede s návazným rozeskakováním. Na startu nebudou chybět ani druhá Natalie Veberová či třetí Kristýna Kalibánová. 
 
Nejtěžší soutěží parkurového Zimního jezdeckého poháru ČJF je soutěž stupně obtížnosti S* (125 cm), která je vypsaná s finále přístupným zpravidla pro nejlepší desítku dvojic. Na druhém místě žebříčku této nejvyšší úrovně figuruje Jennie Kaasová. Ta ztrácí na prvního Jana Štětinu sice devatenáct bodů, avšak v Hradištku se pokusí získat další body na své konto a mohla by se tak Štětinovi výrazně přiblížit. Přihlášena je s Čielsie, zatímco Štětina zatím na seznamu účastníků chybí. Možnost dohlásit se však má až do pátečního poledne. V této hlavní zkoušce závodů se představí mj. i mistryně České republiky, a to v soutěžích všestrannosti. Několikanásobnou zlatou medailistkou v mladších kategoriích je totiž Eliška Orctová. V roce 2017 zvítězila při mistrovství České republiky v Pardubicích s Bonusem 1 a i s ním se v Hradištku představí. 
 
Obě zmíněné jezdkyně budou startovat také v předešlé soutěži L*, která se pojede s návazným rozeskakováním a je zařazena do tzv. Malé túry Zimního jezdeckého poháru. I v ní je zatím na prvním místě se slušným náskokem Jan Štětina, kterého se snaží z druhé pozice dohnat Denisa Vegrichtová. Elitní trio pak uzavírá opět Jennie Kaasová, která se představila stejně jako Štětina při většině mítinků v rámci letošního ročníku tohoto halového seriálu. 
 
Během závodního dne se uskuteční celkem sedm soutěží, a to dvě pro děti na ponících a dalších pět, které jsou určeny jezdcům na velkých koních. Diváci se mohou těšit opět na více jak stovku startů. Další podrobnosti o seriálu naleznete na webových stránkách www.jezdeckypohar.cz



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE