reklama 11D

Situace v SCHČT se každým dnem více vyostřuje

Situace, která panuje v SCHČT od jara loňského roku, se vyostřila zcela mimo konstruktivní rovinu. Existují dvě předsednictva, která vzájemně zpochybňují a napadají legitimitu učiněných kroků protistrany. V komunikaci se lze už jen těžko orientovat.
31.01.2017 17:23  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12A

Komunikace mezi dvěma stranami ve vedení Svazu chovatelů českého teplokrevníka se v posledních týdnech začíná omezovat na osobní napadání bez předložení relevantních informací, došlo už i ke zveřejnění neveřejné emailové korespondence, a jen velmi těžko se lze v nastalé situaci orientovat. 
 
Po lednovém převzetí dokumentů ze sekretariátu SCHČT v Písku, které obě strany popisují zcela protichůdně, a o kterém jsme publikovali příspěvek i reakce obou předsednictev, viz příbuzné články dole, se stav dále vyvíjí.
 
Ing. Zich a červnové předsednictvo svolalo na únor 2017 oblastní schůze, M. Perníček a vedení zvolenéprosinci však vyzývá členy na webu www.schct.cz k jejich bojkotu
 
Obě strany zveřejnily svá stanoviska k aktuálnímu dění, červnové předsednictvo formou OTEVŘENÉHO DOPISU, v jehož závěru informují o podání oznámení na prosincové vedení.
 
Předsednictvo v čele s M. Perníčkem vydalo toto PROHLÁŠENÍ.
 
Situace negativně ovlivňuje i základní administrativu a členům a chovatelům komplikuje jinak zcela rutinní úkony, jako je přepis majitele v průkazuvíce ZDE.
 
Pro snazší orientaci si připomeňme, že krize ve Svazu chovatelů ČT trvá již od loňských dubnových územních schůzí, resp. po té české ve Zduchovicích, kdy nastal rozdílný výklad části Stanov SCHČT týkající se účasti na územních členských schůzích. Situace vygradovala až do předčasného ukončení schůze tehdejším předsedou a následného pokračování schůze, při níž došlo k volbě části nového předsednictva. To pokračovalo v přípravách celostátní konference konané 29. června 2016 v Humpolci. Původní předsednictvo však právoplatnost humpolecké konference neuznalo. Později staronový místopředseda SCHČT Karel Růžička svolal na 7. Prosince celostátní schůzi v Jihlavě. Její průběh pro změnu neuznalo za legitimní„červnové předsednictvo SCHČT“ a prohlásilo ji za neplatnou. 
 
Kromě uvedených sporů, které pravděpodobně bude muset ukončit až soudní rozhodnutí, došlo již podruhé ke spornému přebírání sekretariátu SCHČT. „Červnové předsednictvo SCHČT“ přišlo převzít agendu SCHČT do jeho kanceláře 4. listopadu 2016. „Prosincové předsednictvo SCHČT“ pak 20. ledna 2017 přestěhovalo část zařízení a dokumentace sekretariátu SCHČT do náhradních prostor. V obou případech se tak stalo za nesouhlasu druhé z nesvářených stran. 
 
 
Zatímco „červnové předsednictvo SCHČT“ publikuje svá stanoviska na adrese www.svazct.cz, to „prosincové předsednictvo SCHČT“ má ve správě původní stránky svazu s adresou www.schct.cz.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE