reklama 11D

Seriál Zlatá podkova 2013 s novým partnerem

Seriál soutěží ve všestrannosti a závodů spřežení Zlatá podkova bude během svého 48. ročníku prezentován pod novým názvem Zlatá podkova 5 + 2 dny. Proto se změnilo i logo této tradiční záležitosti českého, moravského, slezského a slovenského venkova…
30.04.2013 17:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Ilustrační foto Josef Malinovský
 
Před zahájením seriálu se předseda správní rady pořádající obecně prospěšná společnosti Soutěže podkovy Ing. Jiří Mácha dohodl s provozní ředitelkou akciové společnost AGF Media Mgr. Janou Heřmánkovou o spolupráci – a tak informace o konání soutěží a jejich výsledky bude pravidelně zveřejňovat regionální týdeník 5 + 2 dny.
 
AGF Media, patřící do holdingu Agrofert Andreje Babiše vydává každý čtvrtek týdeník (který je k dispozici čtenářům zdarma) v 71 mutacích s celkovým nákladem 1 000 000 kusů. Zlatá podkova tak získá daleko větší mediální „prostor“, než dosud.
 
Spolupráce Soutěží podkovy s vydavatelstvím Profi Press samozřejmě nekončí. Informace o seriálu se ovšem jako dosud soustředí na představování pořadatelů jednotlivých kvalifikací i finále, stejně jako největších osobností sezony 2013. Společnost se bude nadále věnovat podpoře a propagaci ankety Zlaté děvče ZP a v programu humpoleckého finále vyhlásí opět Zlatého koně ZP z českého chovu.
 

Semice od pátku

Soutěže spřežení „vjedou“ do 48. ročníku seriálu Zlatá podkova 5 + 2 dny už v pátek
3. května na kolbišti Pod Hůrou v Semicích (okres Nymburk). Drezurní zkoušku jednospřeží, dvojspřeží, čtyřspřeží a dvojspřeží pony začnou v 9 hodin posledně jmenovaní. V sobotu 4. května čeká na startující maraton (od 10 hodin), neděle 5. května otestuje vozataje a jejich koně v překážkové jízdě (od 11 hodin). XI. ročník jarních závodů v jízdě spřežení (Memoriál Viléma Zuvače) je kromě kvalifikace Zlaté podkovy 5 + 2 dny i mistrovstvím Středočeské oblasti České jezdecké federace.
 

Dvoreček v sobotu a neděli

První kvalifikační kolo seriálu ve všestrannosti odstartuje v sobotu 4. května v areálu občanského sdružení Military centrum Dvoreček na Jindřichohradecku. Dvoudenní festival olympijské disciplíny všestrannost se koná pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly. Hlavní soutěží je Zlatá podkova – Cena Chemiko a. s. s dotací 7000 pro vítěze.
Do programu seriálu dále patří Stříbrná podkova (Cena Fruko – Schulz), Bronzová podkova (Cena města Jindřichův Hradec), Soutěž nadějí (Cena HB beton) a soutěž pro pony (Cena firmy Jaromír JankůUniverzál). Sobota 4. května začne drezurami (od 8.00 hodin) a ve 14 hodin se postaví na start první dvojice v terénní zkoušce. Neděle 5. května patří skokům, ale ještě předtím musí všichni závodníci absolvovat ve 12 hodin povinný slavnostní nástup. Na startovní listině Zlaté podkovy bude i Kristýna Šamalová (kůň Dynamic) z domácího Military centra Dvoreček. Osmnáctiletá jezdkyně se už kvalifikovala na Mistrovství Evropy mladých jezdců a juniorů ve všestrannosti, které se letos koná v Haras de Jardy (Versailles, Francie).
 
 
Připravil Jiří Křepelka



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE