reklama 11C

Sekaninová výrazně poskočila ve FEI pony žebříčku

Díky mnoha úspěchům především ke konci sezony 2016 se nejlepší českou pony jezdkyní v rámci FEI Světového žebříčku stala mezi drezurními jezdci na pony Julie Sekaninová. Za poslední měsíc dokonce postoupila o téměř 100 místo do elitní stopadesátky…
05.12.2016 09:30  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 

Julie Sekaninová za sebou první pony sezonu v rámci těžších úloh. Za svoje dobré výkony se však nakonec dostalana 141. místo ve Světovém žebříčku drezurních pony jezdců. Za poslední měsíc se přitom výrazně posunula, neboť na konci října figurovala na 212 pozici. Tyto výsledky předváděla s poníkem Don Johnson.  
 

Jezdkyni jsme poprosili o následující doplňující rozhovor

 

Jak byste zhodnotila uplynulou sezonu

Když mi trenérka Daniela Diringerová v zimě řekla, že bych mohla jet s Doníkem svoje první mezinárodní závody, nevěřila jsem. Jelikož se jedou mnohem těžší úlohy, než například na MČR , museli jsme pilně pracovat. Také jsme museli sestavit kür, který pro mne byl novinkou. Nakonec jsme vše zvládli a já jela svoje první mezinárodní závody doma na Panské Líše.
 

Podařilo se naplnit všechny vytyčené cíle?

Určitě se moje cíle naplnily, ale vždy se dá co zlepšovat.

 

Co byste zařadila mezi největší úspěchy sezony 2016?

Mezi mé hlavní úspěchy bych považovala druhé místo na MČR pony 13-16 let, protože v této kategorii jsem soutěžila prvním rokem. Dále jsem zvítězila v drezurním poháru mládeže. Na posledních závodech této sezóny, v Zakrzówě, jsem si splnila druhou část kvalifikace na mistrovství Evropy.
 

Co jste si odvezla ze zahraničních závodů? 

Ze zahraničních závodů jsem si odvezla hlavně velké množství zkušeností a určitě motivaci do příští sezóny. Popravdě jsem se před svými prvními mezinárodními závody tehdy v Brně cítila hodně nervózní. Ale to jsou právě ty zkušenosti. V Polsku to pak bylo již mnohem lepší (když pominu jeden omyl…).  
 

Jaké máte plány dál? 

Pokud bude vše v pořádku, tak bych příští rok chtěla jezdit Donau Bohemia Trophy a účastnit se  MČR. Hlavním cílem však je účast na mistrovství Evropy v Maďarsku. Tomu bych chtěla podřídit zahraniční výjezdy a sbírat ještě další zkušenosti na CDIP - zřejmě Mariakalnók, Lipica, Brno, … Abych byla na mistrovsví Evropy co nejvíce připravená.  



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE