reklama 11B

Šejk Al Thani se nemůže dočkat závodů GC v Dauhá

ikonka

Na domácí půdě bude ve dnech 8. až 10. listopadu závodit jeden z nejúspěšnějších katarských jezdců Šejka Ali Al Thani. Poslední kolo Longines Global Champions Tour a předposlední kolo ligové soutěže se bude konat v katarské metropoli Dauhá.
31.10.2018 15:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
Šejk Al Thani a valach First Devision. Foto: GC
 
Šejk Al Thani k exkluzivním interview uvedl, že jeho každodenní motivací je touha po úspěchu. Sní o tom, že pro Katar přiveze olympijskou medaili ať ze soutěže jednotlivců nebo družstev. Rád by také vyhrál Grand Prix v rámci Global Champions.
 
Na stadionu Al Shaqab se během druhého listopadového víkendu sjede konkurence nejlepších jezdců a koní světa. „V Dauhá cítíme ještě větší tlak. Máme za sebou publikum, rodiny, to je obrovská motivace. Chceme v naší  zemi ukázat, co umíme, že se stále zlepšujeme“, říká Al Thani. Jeho kolega z národní reprezentace Bassem Hassan Mohammed se loni právě v Dauhá blýskl vítězstvím. 
 
Al Thani má podporu ve vynikajících koních. Vedle valacha First Devision, s kterým byl šestý na olympijských hrách v Riu, což je nejlepší individuální výsledek pro Katar, má k dispozici Californii a Sirocca. V Dauhá se tak Al Thani představí v plné síle. V rozhovoru prozradil také, že je nadšený z toho, že jezdectví se stále vyvíjí. Zejména v Global Champions probíhají stále inovace, letos třeba v podobě PlayOffs. „Všechno se mění, úroveň obtížnosti, technická náročnost. Proto se musí stále zlepšovat i jezdci a týmy“, říká Al Thani, jehož cílem je kvalifikovat se s družstvem na olympiádu v roce 2020.
 
Závodit se začne v Dauhá ve čtvrtek 8. listopadu, vrcholem bude Grand Prix, jež se pojede v sobotu. 
 

Více najdete na webu Global Champions

 
Zdroj: tisková zpráva GC



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE