reklama 11D

Šanghaj hostila třetí kolo Global Champions 2018

ikonka

Třetím zastavením na okruhu parkurových závodů Global Champions 2018 byla Šanghaj, kde opět nechyběli jezdci Prague Lions včetně Anny Kellnerové a Aleše Opatrného. Jak se jim dařilo, a kdo je v čele bodování seriálů, se dozvíte ve videoreportáži...
30.04.2018 13:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

REPORTÁŽ SLEDUJTE V TOMTO ODKAZU

Nejvýchodnějším místem, kam během svých přesunů po okruhu Global Champions zavítali nejlepší skokoví jezdci a koně světa, je čínská Šanghaj. Ta hostila třetí mítink této prestižní série ve dnech 20. – 22. dubna. 

Do Asie i tentokrát letěli tři členové týmu Prague Lions. Annu Kellnerovou, která zatím nechyběla ani při jednom z letošních závodů, doplnil Aleš Opatrný a Belgičan Niels Burynseels. Pro první kolo soutěže družstev Global Champions League, jež bylo na programu v pátek, byli k reprezentaci Pražských lvů vybráni Anna Kellnerová a Niels Bruynseels. Česká jezdkyně sedlala Giljandra a parkur s překážkami o výšce do 155 centimetrů překonala s dvěma chybami. Týmový kolega Anny Kellnerové zvolil pro úvodní těžkou prověrku valacha Jokera a do cíle dovezl čtyři trestné body za jedno zaváhání. 

Pražští lvi celkem nasbírali v úvodním pátečním kole dvanáct trestných bodů a dělili se s dalšími třemi týmy o průběžnou patnáctou příčku. Nejlepší desítka však byla na dosah. Do sobotní stošedesátky nastoupil Aleš Opatrný s běloušem VDL Fakirem, pro něhož to byl v této sezoně první skutečně obtížný parkur. Dvojice se však ukázala ve výborné formě, když jej překonala bez chyb a ve stanoveném čase. Niels Bruynseels se zkušenou 12letou klisnou Cas de Liberte v druhém kole rovněž nezaváhal, a tak se celek Prague Lions zařadil s dvanácti trestnými body na konečné deváté místo.

Sobotní část soutěže zamíchala pořadím i na nejvyšších příčkách. Berlin Eagels zastoupení ryze německou dvojicí postupovali do druhého dějství s nulou z dělené vedoucí pozice. Ludger Beerbaum v sedle Chiary se však napodruhé dopustil jednoho shození. Když chyboval i Christian Kukuk na Limonchellovi, propadli se Berlínští orli v konečném pořadí až na pozici číslo pět. Velmi dobře vyšlo naopak představení v rozhodující části jezdcům z Monaco Aces. Z pátečního zahajovacího klání si přinášeli čtyři body, které inkasoval Francouz Simon Delestre na Gain Line. Druhé kolo překonala tato dvojice již bez chyb a nechyboval ani druhý jezdec týmu Belgičan Jerome Guery v sedle Garfielda. Monaco Aces vybojovali díky sobotním výsledkům druhé místo.

Nejvyšší bodový příděl za vítězství brali nakonec členové London Knights, kteří absolvovali první jízdy bez trestných bodů a v druhých si připsali pouhé čtyři. Teprve devatenáctiletá britská jezdkyně Emilly Moffit na koni Tipsy du Terral v sobotním kole jednou chybovala, ale její zkušený krajan Ben Maher na koni Explosion nezaváhal. Skóre týmu činilo čtyři trestné body, stejně jako u Monaco Aces. K první příčce jim tak pomohl lepší součet dosažených časů. London Knights se zároveň posunuli do průběžného vedení na žebříčku Global Champions League, v němž drží 62 bodů. Stejné skóre mají také Valkenswaard United. Co je však neméně důležité, pouhých šest bodů na ně ztrácí Prague Lions, kteří jsou po třetím kole na skvělém třetím místě.

Dalším z vrcholů mítinku byla Grand Prix s překážkami do 160 centimetrů, která byla na programu také v sobotu 21. dubna. Díky bezchybným výkonům v druhém kole týmové soutěže se do ní probojovali i Aleš Opatrný a Niels Bruynseels. Český jezdec v sedle Fakira chyboval na oxeru s číslem tři a do cíle dovezl čtyři trestné body. To stačilo nakonec na šestnácté místo. Niels Bruynseels se s klisnou Cas de Liberte probojoval po čisté základní jízdě do rozeskakování. V něm však přišlo vyloučení pro dvojí neposlušnost a belgická dvojice brala dvanáctou příčku.

Celkem sedmkrát viděli diváci nulu v rozhodující části soutěže, a tak o pořadí jezdců na nejvyšších pozicích rozhodoval dosažený čas. Německý jezdec Daniel Deusser na koni Tobago Z byl jedním z bezchybných jezdců. Jeho čas v cíli rozeskakování měl hodnotu 39,11 sekundy, což mu vyneslo třetí místo. O šest desetin sekundy rychlejší byl Ben Maher z Velké Británie, a tak se v sedle valacha Explosion mohl radovat z druhé příčky. Nejvyšší bodový příděl do tabulky si za vítězství v Grand Prix připsal Belgičan Gregory Wathelet. S klisnou Coree zvládl překonat trasu bez chyb a v čase 37,91 sekundy.

Lídrem bodování soutěže jednotlivců zůstává po třech závodech Scott Brash s 99 body. Jméno na pozici číslo dvě se také nezměnilo. Drží jí Edwina Tops-Alexander se ztrátou 27 bodů. Na třetí příčku se posunul Daniel Deusser a do TOP5 se díky výkonům v Šanghaji dostali i Gregory Wathelet a Ben Maher.  




Štítky: Šanghaj
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE