reklama 11B

Šamorín hostil koncem ledna Winter Masters Series

ikonka

Ve dnech 26. – 28. ledna se ve slovenském Šamoríně uskutečnily třídenní skokové závody s názvem Winter Masters Series. Jezdci se představovali na parkurech až do 140 centimetrů a v dějišti jsme měli také české zástupce, včetně Zuzany Zelinkové…
29.01.2018 11:45  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V pátek si výhru na konto připsal český zástupce Matouš Kořínek, který se představil s koněm Kansas v soutěži stupně Z.  Jednalo se o soutěž hodnocenou na limitovaný čas a česká dvojice měla jako jediná menší odchylku než je jedna vteřina. Další umístění do elitní desítky si pak jezdec připsal v nižších soutěžích i další dny.

Vítězem nejvyšší páteční soutěže, což byl parkur 130 centimetrů vysoký, se stal maďarský zástupce Peter Szentirmai s koněm Concordia HB. Tato soutěž se jela na čas a jezdec jako jediný pokořil hranici 64 vteřin. V cíli měl náskok zhruba půl vteřiny. Jezdec tak již první den ukázal, že má dobrou formu. Další dny to pak již jen potvrzoval.  Z bezchybného výkonu v této závěrečné páteční soutěži se radovala i Zuzana Brátová s koněm Djerba a Zuzana Zelinková společně s koněm Calira T. Obě české jezdkyně však inkasovaly penalizaci za překročený čas a na umístění v elitní desítce to tak nestačilo.

Maďarský jezdec Peter Szentirmai si následně v sobotu zopakoval vítězství, když nenašel přemožitele opět v nejtěžší soutěži dne. Tentokrát se jednalo o dvoufázové skákání s výškou překážek 135 centimetrů. A nejinak tomu bylo v nedělní hlavní zkoušce. Tam dokonce Peter Szentirmai obsadil dvě nejvyšší příčky. V rozeskakování sedmi dvojic na parkuru 140 centimetrů vysokém předvedl nejlepší jízd s koněm Concordia HB. Pro druhé místo si pak dojel s koněm Express.  V této závěrečné soutěži se na start postavila také jedna česká dvojice, a to Zuzana Zelinková a Lint. Výsledek 5 trestných bodů nakonec stačil na konečnou dvacátou příčku ve výsledkové listině.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE