reklama 11B

S prezidentkou ČJF o nových kandidátech do VV ČJF

Ing. Gabriela Valeriánová a Martin Blažek by se již brzy mohli stát novými členy Výkonného výboru České jezdecké federace. Jako šestého a sedmého člena VV ČJF je navrhla Radě prezidentka ČJF Ing. Olga Plachá, která nám prozradila více v rozhovoru...
13.12.2016 16:03  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
Jak jsme již uvedli dříve, prezidentka ČJF Ing. Olga Plachá představila na jednání Rady dne 6. 12. 2016 svůj návrh na doplnění Výkonného výboru ČJF. Ing. Plachá současně vyzvala všechny předsedy oblastí, aby případně předložili své návrhy na nové členy VV ČJF. Ty bude volit Rada ČJF na svém jednání v lednu 2017, a to v souladu s článkem 20.1 Stanov schválených 16. 11. 2016. Následně budou kandidáti již plnohodnotnými členy VV ČJF.
 
Naši redakci samozřejmě zajímalo, z jakých důvodů si Ing. Olga Plachá vybrala právě dva zmíněné kandidáty, a které oblasti by měly být do budoucna v jejich kompetencích.
 
Byli pro vás kandidáti na nové pozice ve VV ČJF jasnou volbou, nebo jste váhala?
Pan Martin Blažek byl pro mě jasnou volbou, navrhovala jsem ho do VV již v květnu 2015. Především v průběhu přípravy analýzy dat pro Jezdecký informační systém (JIS) a vlastní realizaci projektu JIS jsem si ověřila, že je správnou volbou pro VV ČJF. Paní Ing. Gabrielu Valeriánovou jsem poznala při zpracování projektů pro disciplínu drezura a při své návštěvě Karlovarské oblasti. Hned mě napadlo, že takového člověka bychom do VV potřebovali.  
 
Co jsou podle vás nejsilnější stránky vybraných kandidátů?
Silnou stránkou Martina Blažka je jednoznačně jeho odbornost a ochota věnovat enormní množství času práci pro ČJF. Obdivuji jeho „tah na branku“ a snahu řešit úkoly v termínu. Ing. Gabriela Valeriánová má zkušenosti s vedením projektů a ochotně pracuje pro ČJF jako členka oblastního výboru Karlovarské oblasti, kde má na starosti ekonomiku. Oba mluví cizím jazykem, jsou pracovití a v neposlední řadě mají rádi koně. :o)
 
Jaké budou mít vymezené kompetence noví členové VV ČJF?
Pan Blažek bude mít kompetence především oblasti informačních technologií. Myslím, že nejen projekt JIS nám všem ukázal, že se musíme zabývat modernizací programového vybavení ČJF i v budoucnu. Ráda bych Ing. Valeriánovou pověřila prací v oblasti rozvoje práce s mládeží, talenty a koordinací projektů, jak na oblastní úrovni, tak v disciplínách. Samozřejmě nejde jednoznačně oddělit jednotlivé okruhy činností v ČJF. JIS má propojení na legislativu a vzdělávání a také projekty pro mládež zasahují, jak do oblasti sportu, tak vzdělávání a neposlední řadě také potřebujeme finanční krytí, marketing a medializaci apod.
 
Co si od rozšíření VV ČJF slibujete? Máte nějaké konkrétní vymezené cíle, kterých by měli noví členové VV ČJF dosáhnout?
Konkrétním cílem pro všechny členy VV je vypracování plánu rozvoje ČJF na další období. Oba noví členové VV budou jistě přínosem, jak svou odborností ze svých zaměstnání, tak i přístupem k řešení úkolů a zkušenostmi ze sportu.
 
Jaké byly reakce členů Rady ČJF na uvedené kandidáty? Padly hned nějaké protinávrhy?
Nejdříve jsem svůj záměr sdělila Václavovi Drbalovi a Ing. Janu Šímovi, tedy předsedům oblastí, ve kterých oba noví kandidáti působí, oba vyslovili souhlas. Projednají podporu kandidátů na svých oblastech. Zároveň jsem požádala ostatní členy Rady, pokud mají návrhy na kandidáty do VV ve svých oblastech, aby své návrhy předložily.
 
Kdy by se nejpozději měli noví členové VV ČJF ujmout svých funkcí?
Předpokládám, že Rada ČJF zvolí na svém jednání v lednu 2017 nové členy VV ČJF v souladu s článkem 20.1 Stanov schválených 16. 11. 2016. Následně budou kandidáti již plnohodnotnými členy VV ČJF.
 
Děkuji za rozhovor!



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE