reklama 11C

S Annou Kellnerovou o historickém úspěchu na Miami

ikonka

Po devátém místě v Mexiku si pochvalovala povedený vstup týmu Prague Lions do letošního ročníku Global Champions League. Po druhém kole v Miami Anna Kellnerová žasla. Přečtěte si rozhovor s ní, který byl pořízen krátce po vítězství na Miami Beach!
14.04.2018 01:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Anna Kellnerová ve dvojici s Belgičanem Gerco Schröderem si na konto připsali historický úspěch – vyhráli závod na Miami Beach. „Neuvěřitelné. Naprosto senzační pocit,” netají 21letá česká jezdkyně. 

Úspěchy v letošní sezoně mají pro Prague Lions mimořádnou hodnotu – závěrečný podnik Global Champions League se totiž uskuteční v české metropoli: ve dnech 13. – 16. prosince přivítá pražská O2 arena závod Prague PlayOffs 2018, v němž se představí šestnáct nejlepších týmů a šestnáct nejlepších jezdců celého seriálu. A Prague Lions patří průběžně po dvou závodech druhé místo.

Představovala jste si, že by Prague Lions v Miami mohli vyhrát?
Rozhodně ne! Je to úžasné. Nechci říct, že to nikdo nečekal, ale nastupovali jsme ze třetího místa. Skončit na pódiu a ještě k tomu vyhrát, bylo naprosto neuvěřitelné.

Jak velký tlak to byl nastupovat ze třetí pozice?
Čím se dostanete v pořadí výš, je to náročnější. V Mexiku jsme se snažili probojovat nahoru ze zadních pozic, to bylo svým způsobem jednodušší. Ne, že by bychom necítili tlak, ale udržet vyšší pozici je psychicky náročnější.

Z týmu Prague Lions jste nastupovala k parkuru jako první…
Mám méně zkušeností, Gerco Schröder je z Poháru národů zvyklý podržet tým a byl schopný podat kvalitný výkon. Trenérka Jessica Kürtenová se proto rozhodla, že kolegu dá na druhou pozici po mně, aby mě mohl podpořit zezadu, a tlak na mě byl o malinko menší.

Jak byste porovnala kurz čtvrteční a sobotní části závodu? 
Oba byly technicky velmi náročné. Čtvrteční parkur byl hodně prázdný, skoky nebyly vyplněné. Sobotní byl na větších výškách, museli jsme se víc snažit a koně museli skákat výš.

Které části pro vás byly nejnáročnější?
Moc si to nevybavuju. Nebyl čas si vydechnout. Ve druhém parkuru jsme měli malinko větší nájezdy, takže jsme mohli dohánět čas. V prvním parkuru byl problém, že jsme museli zkracovat před překážkami, což nebylo úplně optimální, malinko nás to rozhodilo, ale kvůli krátkému času, což byla asi ta největší překážka, jsme podstupovali riziko zkracováním.

Jak jste vnímala průběh týmové soutěže, v níž bylo v sobotu hodně chyb?
Měla jsem štěstí, že jsem se mohla podívat na hodně jezdců přede mnou, ale nekoukala jsem, v jakých částech parkuru chybují, spíš jsem se dívala, jak skáčou a kde je to jiné, než obvykle. Dávala jsem pozor, jak to zajet z pohledu mého koně Classica a ne, jak jezdí ostatní.

Ve čtvrtek se prý Classic necítil komfortně na opracovišti. Bylo to v sobotu lepší?
Trošku se bojí koní, což nám na malém opracovišti, jako je v Miami, komplikuje přípravu v porovnání s jinými jezdci. Ale on se hrozně snaží, jakmile přijde na parkur, zapomene na nervozitu a vždycky ohromně zabojuje.

Vnímala jste atmosféru závodu, kde byly diváci velmi blízko?
Je to hodně znát, ale adrenalin pomáhá jak mě, tak Classicovi.

Po skončení vašich jízd jse museli čekat na výsledky posledních dvou týmů v soutěži. Jak jste prožívala jejich jízdy?
Když jsem vyšla z parkuru, koukala jsem na Gerka Schrödera a pak jsem vyklusávala Classica. V Miami bylo hodně teplé počasí, chtěla jsem, aby se uvolnil a měl čas pro sebe, takže jsem ostatní jezdce nesledovala. Myslela jsem, že jsme skončili druzí, ale pak za mnou běželi, že jsme první. Ve snu by mě nenapadlo, že by se to mohlo podařit! Byl to velký šok a neuvěřitelná radost.

Co pro vás vítězství v Miami znamená?
Je to největší úspěch, jakého jsme s Classicem dosáhli, pořád mi to připadá neuvěřitelné. Naprosto senzační pocit.

A také výzva do dalších závodů Global Champions League směrem ke kvalifikaci na  Prague PlayOffs 2018, které se uskuteční v O2 areně?
Nesmíme zapomenout, že to byl teprve druhý podnik seriálu a sezóna je ještě dlouhá. Samozřejmě se budeme snažit podávat co nejlepší výkony na všech závodech, ale ještě se toho může stát hodně. Musíme zůstat maximálně motivovaní.

Jak se budete připravovat na další závody v Šanghaji (20. - 22. dubna)?
Budu startovat i s Alešem Opatrným a Nielsem Bruynseelsem. Vezmeme tam jiné koně, jelikož první závody byly opravdu hodně náročné psychicky i fyzicky.

Sestava Prague Lions v Šanghaji tudíž bude silná.
Uvidíme, doufám, že ano. S Alešem a Nielsem rozhodně.

Dopřejete si po Mexico City a Miami alespoň nějaký dpočinek?
Moc ne, po příletu musím připravovat koně na závody, poté za nimi letět do Aachenu, abych jezdila v karanténě. Nevadí mi to, protože výsledek z Miami mě nabil velkou energií.
 




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE