reklama 11B

Rozpis soutěží pro Světový pohár v Olomouci 2017

Mezinárodní závody J&T Banka CSI3*W Olomouc 2017 se letos uskuteční v Equine Sport Centru 22. až 25. června. Společně s hlavní kategorií soutěží se pojedou túry určené pro mladé koně, juniory, mladé jezdce a jezdce do 25 let. Vypsáno je 18 soutěží.
27.04.2017 16:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 
V rámci CSI3*-W se mohou jezdci i diváci těšit na tři soutěžní túry označené jako: Silver, Gold a Diamond Tour. Nejtěžší z nich, Diamond Tour, se pojede poprvé během pátečního dne na parkuru 145 centimetrů vysokém.
 
O den později se bude skákat přes překážky ještě o 5 centimetrů vyšší. Tato soutěž bude zároveň započítávána do Longines žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI Longines ranking). O vyvrcholení nejen této túry, ale celých závodů, se pak v neděli postará Grand Prix města Olomouc. Parkur bude vysoký 140 až 160 centimetrů. Pokud více jezdců překoná základní kolo Velké ceny bez chyby, diváci uvidí atraktivní rozeskakování.
 
„V hlavní nedělní soutěži se pojede nejen o body do FEI Longines žebříčku, ale také o kvalifikaci na mistrovství Evropy v Göteburgu 2017 či na Světové jezdecké hry do Tryonu v roce 2018,“ prozradila prezidentka závodů Barbora Valštýnová.
 
Soutěže vypsané v rámci Gold Tour se uskuteční na parkurech 140 až 145 centimetrů vysokých. Finále této túry pak otevře nedělní závodní den a přístupné bude pro jezdce, kteří se účastnili některé z předešlých soutěžích Gold nebo Diamond Tour. Soutěž s rozeskakováním má výšku základního parkuru 150 centimetrů a jezdci za svůj výkon mohou taktéž získat body do FEI Longines žebříčku. Třetí túrou v rámci CSI3*-W je Silver Tour. V té se účastníci představí při soutěžích 130 až 135 centimetrů vysokých. 
 
Junioři se v Olomouci poprvé představí v páteční soutěži. Při CSIJ-A se pojedou soutěže od 130 centimetrů.  Nedělní juniorská Grand Prix bude na parkuru 140 centimetrů vysokém a bude v ní možné splnit kvalifikační limit pro mistrovství Evropy v Šamoríně. Od čtvrtka do soboty se bude skákat v dalších vypsaných kategoriích. Mladí koně ve věku 6 a 7 let budou mít připravené parkury 125 až 130 centimetrů vysoké. Sobotní finále pak bude o 5 centimetrů vyšší a pojede se s rozeskakováním. Pro jezdce do věku 25 let jsou přichystané soutěže od 135 centimetrů výše. Sobotní finále se odehraje na parkuru s překážkami vysokými 145 centimetrů. I v tomto případě si jezdci zároveň mohou zajistit kvalifikaci na mistrovství Evropy do Šamorína, ale navíc také pro finále European Youngster Cupu v Salzburgu.
 
Všechny parkury bude letos připravovat stavitel Peter Schumacher z Německa. Jeho asistentem bude Robert Smékal. Uzávěrka přihlášek na tyto závody byla stanovena na 7. června. Další důležité informace najdete na nových internetových stránkách této největší parkurové události v České republice s adresou www.csiolomouc.cz.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE