reklama 11D

Roger Yves-Bost vítězem Světového poháru v Madridu

ikonka

Letošní šesté kolo Světového poháru ve skocích v rámci Západoevropské ligy se uskutečnilo v sobotu 25. listopadu ve španělském Madridu. V této bodované zkoušce s výškou překážek 160 centimetrů se nakonec z vítězství radoval Francouz Roger Yves-Bost…
26.11.2017 09:52  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Závěrečná soutěž sobotního dne, v níž jezdci letos pošesté sbírali body do Světového poháru, se jela zároveň jako Grand Prix. Neobvykle mnoho jezdců tentokrát překonalo základní kolo bezchybně a hned osmnáct jich postoupilo do napínavého rozeskakování. K radosti domácích v tomto vyvrcholení CSI5*-W nechyběly ani španělské dvojice.

Celkem jedenáct účastníků dokončilo i rozeskakování bezchybně a o jejich pořadí tak rozhodoval dosažený čas. Výkony jezdců byly tentokrát hodně vyrovnané a rozdíl mezi první a čtvrtou pozicí byl pouze půl vteřiny. Nicméně absolutně nejrychleji si s připravenou trasou poradil francouzský reprezentant Roger Yves Bost a s koněm Sydney Une Prince slavil vítězství.

O pouhé dvě desetiny vteřiny pomalejší jízda pak vynesla druhou pozici Nielsi Bruynseelsovi, který se tentokrát představil s Cas de Liberte. Naprosto minimální rozdíl v dosaženém času pak bylo možné vidět mezi druhou a třetí příčkou. Rozhodovala totiž jedna setina vteřiny. Právě o takto malý rozdíl byl pomalejší irský jezdec Mark McAuley. Ten sedlal koně Miebello a dojel si tak pro konečné třetí místo.

Elitní pětku pak doplnily dvě německé dvojice. Čtvrtý skončil Marcus Ehning a Cornado Nrw před svým krajanem Danielem Deusserem s Cornetem.

Kompletní výsledky naleznete ZDE

Foto: Lukasz Kowalski/FEI




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE