reklama 11A

Radovan Vítek ovládl závodiště ve Velké Chuchli

ikonka

Jak informuje ČTK a řada dalších médií, rodina pražského developera Radovana Vítka podle předpokladů získala vládu nad dostihovým závodištěm v pražské Velké Chuchli. Po úterní valné hromadě akcionářsky ovládla firmu Turf Praha…
19.12.2017 18:10  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C
Ilustrační foto Ivan Krejza
 
 
Právě společnosti Turf Praha patří chuchelské budovy (včetně tribuny) a část pozemků. Skrze své dceřiné firmy pořádá v Praze veškeré dostihy a provozuje i sázkovou kancelář TOTO CZ.
 
Manželé Vítkovi získali 93,6 % ve společnosti Turf Holding, která firmu Turf Praha ovládá zhruba ze tří čtvrtin. Zbytek akcií v Turf Praha nadále drží Jockey club ČR. O tomto podílu nadále není rozhodnuto.
 
ČTK cituje manželku developera Marii Vítkovou: „Tradici dostihů jednoznačně zachováme. Během příštího roku představíme novou vizi chuchelského závodiště, ze kterého chceme vybudovat velký a moderní jezdecký areál, který by se plně vyrovnal podobným areálům ve světě.“
 
Rodina Vítkových se ve svých vizích chce zaměřit nejen na rovinové dostihy, ale také na parkurové skákání. To si vyžádá modernizaci stávající dráhy pro rovinové dostihy i vybudování nového parkurového kolbiště, včetně zcela zásadní modernizace zázemí pro koně, jejich vlastníky i diváky. Pro realizaci tohoto záměru, který si vyžádá investici stovek milionů korun, je však nezbytné dořešit otázky spojené s prodejem pozemků, které v současné době patří státu. Ten se zatím stavěl proti prodeji pozemků. "Rozhodl jsem, že státní majetek v rámci dostihového závodiště nerozprodáme, a to s ohledem na jeho rozsah a význam pro pořádání dostihů v hlavním městě," uvedl v listopadu tehdejší ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).
 
Podle časopisu Forbes Vítkova rodina už dříve nabídla státu za tyto pozemky 90 milionů a o odkupu bude zřejmě nyní znovu vyjednávat. V úterní tiskové zprávě Vítkovi podmínili své investice do závodiště právě vyřešením situace kolem vlastnictví pozemků.
 
Koupě areálu v pražské Chuchli je privátní investicí manželů Vítkových, kteří mají ke koním dlouhodobě velmi blízko. Obě jejich dcery závodně jezdí, Anna Marie Vítková dokonce vyhrála ve své kategorii MČR pony 2017.

 

Celý článek ČTK najdete POD TÍMTO ODKAZEM!

 

Odkazy na další články uvádíme níže v rámci monitoringu…




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE