reklama 11D

První vítěz pardubických dostihů má nové kamaše

ikonka

Pardubický Dostihový spolek a.s. se dlouhodobě věnuje opatřením, která mohou zvýšit bezpečnost a ochranu zdraví koní. Úpravami v minulých letech prošly například některé překážky, letos pozornost patří chráničům nohou. Více čtěte v tiskové zprávě.
14.05.2018 19:40  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Kamaše jako věcný dar dostávají vítězové hlavních dostihů.
 
Jako první s novými kamašemi odjížděla z Pardubic klisna Izynka, která pod vedením žokeje Lukáše Matuského zvítězila v Ceně města Pardubice - Úvodní cross country Koroka. Její trenér Čestmír Olehla si chrániče převzal hned při dekorování. 
 
„Kamaše jsou relativně dostupná a jednoduchá pomůcka, která může zabránit poranění nohou koní, především šlach třeba při kontaktu s překážkou. Ne všichni je ale používají. Proto jsme se rozhodli při každém dostihovém mítinku věnovat vítězi hlavního dostihu jeden pár. Těší nás, že tento projekt podporuje i Nadační fond Kapka naděje, jehož zakladatelka Vendula Pizingerová je patronkou letošní sezony,“ říká místopředseda představenstva a výkonný ředitel Dostihového spolku a.s. Martin Korba. 
 
Dostihový spolek se domluvil na spolupráci s firmou Jockey Exlusive, která kamaše dodává. „Naše kamaše jsou karbonové a odvětrávané,“ ve stručnosti popisuje ochrannou pomůcku manažer společnosti Matěj Mareš. „Jsme rádi, že existuje závodiště, které tuto aktivitu propaguje. Těší nás, že jsme byli Dostihovým spolkem osloveni a rádi jsme se stali partnerem.“
 
Další pár kamaší už za dva týdny vítěz I. kvalifikace na 128. Velkou pardubickou s Českou pojišťovnou, která bude vrcholem druhého mítinku letošní pardubické sezony. 
 
Zdroj: tisková zpráva DS Pardubice



Štítky: Pardubicedostihy
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE