reklama 11C

První kolo přihlášek na Velkou pardubickou:38 koní

ikonka

Čtvrtek 10. května byl prvním z důležitých termínů 128. Velké pardubické s Českou pojišťovnou. Uzavřeno bylo první kolo přihlášek pro letošní vrchol tuzemské překážkové sezony. Do Velké pardubické je v tuto chvíli přihlášeno osmatřicet koní…
10.05.2018 20:29  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12D

… z České republiky, Slovenska, Francie a Irska – o pět více, než v roce 2017.

Na seznamu přihlášených nechybí loňský vítěz No Time To Lose ani jeho pronásledovatel z Francie Urgent de Gregaine. O start v legendárním dostihu budou usilovat i další vítězové Velké pardubické Charme Look či Ribelino, kteří se už letos na pardubické představili. Štěstí bude opět pokoušet i „smutný vítěz“ z roku 2015 Nikas a celá řada dalších výborných a zkušených koní. Nejvíce koní přihlásil trenér Josef Váňa, a to osm. Kromě No Time To Lose to je i Ange Guardian, A Pigalle, Buonarroti, Power Zar, Rabbit Hawk Wing, Theophilos a Zarif. U třech přihlášených figuruje jméno trenéra Stanislava Popelky, po dvou koních přihlásili Hana Kabelková, Radek Žalud, Pavel Tůma a Antonín Novák.

Aby se kůň českých a slovenských majitelů kvalifikoval do Velké pardubické s Českou pojišťovnou, musí absolvovat bez chyby alespoň jeden kvalifikační dostih. V Pardubicích takové dostihy budou čtyři, a to v květnu, v červnu, v srpnu a v září. Nebo musí absolvovat bez pádu a vybočení alespoň jeden dostih steeplechase nebo cross country o délce nejméně 4 800 metrů. Vítěz předchozího ročníku Velké pardubické s Českou pojišťovnou má právo startovat bez kvalifikace. Kromě No Time To Lose si už právo startovat v letošním ročníku Velké pardubické vyběhali Urgent de Gregaine a Delight My Fire, kteří startovali v Anglii, resp. Francii.

Druhé kolo přihlášek do 128. Velké pardubické s Českou pojišťovnou bude ve čtvrtek 27. září 2018. Oznámení startujících koní pak bude 5. října 2018, kdy také budou slavnostně losována startovní čísla účastníků nejstaršího a nejtěžšího dostihu kontinentální Evropy.

Kompletní přihlášky naleznete ZDE

 

Zdroj: Tisková zpráva DS Pardubice




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE